SiolNET. Avtomoto Novice
1,05

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Samsung bo na Madžarskem gradil tovarno baterij za električne avtomobile

Madžarska: 600 novih služb na račun baterij za električne avtomobile

1,05

termometer

Baterije Samsung
Foto: Reuters

Južnokorejski Samsung SDI bo investiral 100 milijard forintov (332 milijonov evrov) v tovarno v mestu God severno od Budimpešte. V tovarni bo koncern proizvajal baterije za električna vozila za evropske trge; investicija naj bi ustvarila 600 delovnih mest.

Letno 50.000 Samsungovih baterij za električna vozila

Proizvodnja naj bi stekla v drugi polovici leta 2018, v tovarni pa naj bi letno proizvedli 50.000 baterij za električna vozila. Proizvodnja naj bi stekla v drugi polovici leta 2018, v tovarni pa naj bi letno proizvedli 50.000 baterij za električna vozila. Foto: Volkswagen Madžarski minister za zunanje zadeve in trgovino Peter Szijjarto je investicijo, ki jo je Madžarska pridobila ob "resni konkurenci drugih držav v regiji", razkril ta teden. Samsung je obljubil velike investicije v lokalno infrastrukturo, medtem ko bo mesto koncernu zagotovilo določene ugodnosti.

Proizvodnja naj bi stekla v drugi polovici leta 2018, v tovarni pa naj bi letno proizvedli 50.000 baterij za električna vozila. Madžarska s to investicijo krepi svojo vlogo v avtomobilskem sektorju, je še poudaril minister. Prav tako naj bi posel odpiral priložnosti za madžarske majhne in srednje velike dobavitelje.

Samsung računa na hiter vzpon elektro vozil

Po navedbah časnika Magyar Idok naj bi nova tovarna zrasla na 20.000 kvadratnih metrih površine, v njej bodo uporabili vrhunsko tehnologijo, pozorni naj bi bili tudi na vplive na okolje. Z investicijo si želi Samsung zagotoviti svoj delež trga električnih vozil, ki se mu v prihodnjih letih obeta hitra rast.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 117
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin