Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Gregor Pavšič

Četrtek,
8. 6. 2017,
8.59

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,83

1

Natisni članek

Porsche kbm

Četrtek, 8. 6. 2017, 8.59

6 let, 6 mesecev

Porsche 911 turbo S exclusive: draga športna zabava za 500 izbrancev

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,83

1

Porsche 911 turbo S exclusive | Foto Porsche

Foto: Porsche

Porsche bo svoj športni avtomobil 911 turbo S ponudil še v omejeni različici exclusive, ki bo namenjena le 500 kupcem. Ta porsche je dobil 27 "konjev" močnejši motor, posebno barvo in platišča ter okrasne dodatke iz karbona. Kupec lahko avtomobilu prilagodi tudi Porschejevo ročno uro in komplet kovčkov.

Porsche 911 turbo S exclusive | Foto: Porsche Foto: Porsche Porsche je izdelal novo omejeno serijo vozil. Z ekskluzivnostjo in tudi dodatnimi 27 "konji" so namreč nadgradili model 911 turbo S ter ga označili za "najbolj zmogljiv in ekskluziven" porsche 911 turbo S do zdaj. Skupno jih bodo Nemci izdelali natanko 500.

Vrhunske zmogljivosti pospeševanja, krotenja v ovinkih in tudi pojemkov

Avtomobil poganja 3,8-litrski biturbo šestvaljni motor z močjo 446 kilovatov (607 "konjev") in 750 njutonmetrov navora. Do sto kilometrov na uro ta porsche pospeši v 2,9 sekunde in doseže najvišjo hitrost 330 kilometrov. Pospešek do 200 kilometrov na uro zmore v slabih desetih sekundah. Za krotenje tako zmogljivega motorja ima avtomobil seveda vse znane elektronske sisteme, keramične zavore in štirikolesno krmiljenje.

Porsche 911 turbo S exclusive | Foto: Porsche Foto: Porsche

Bistvo avtomobila so vendarle dodatki, ki ga tudi ločijo od klasičnega 911 turbo S. Športni avtomobil je dobil prepoznavno kovinsko zlatorumeno barvo ter dva pasova iz ogljikovih vlaken na strehi in nosu avtomobila. Posebna so tudi 20-palčna kolesa z barvnimi poudarki. Nov je tudi zadnji spojler, v notranjosti pa čakajo voznika usnjeno oblazinjenje, zlatorumeni šivi, 18-stopenjsko nastavljivi sedeži, dodatki iz karbona in seveda tudi ploščica z zaporedno številko avtomobila iz serije exclusive.

V Nemčiji bo ekskluzivni 911 stal vsaj 260 tisoč evrov

Novi ekskluzivni porsche bo v Nemčiji stal slabih 260 tisoč evrov. Če ga bo uspelo kupiti tudi Slovencu, bo cena zanj pri nas zaradi višjega DDV in luksuznih dajatev mnogo višja. Klasični 911 turbo S je v Sloveniji okrog 60 tisoč evrov dražji kot v Nemčiji.

Dodatna ročna ura, ki jo bo lahko kupec takega porscheja povsem poenotil z zunanjostjo avtomobila, bo v Nemčiji stala skoraj deset tisoč evrov. Na drugi strani bo treba za pripadajoči paket kovčkov in torb plačati dobrih 5.700 evrov.

Ne spreglejte