SiolNET. Avtomoto Novice
0,31

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Hyundai ioniq 6

Novo iz Koreje: aerodinamična limuzina obeta veliko #foto

0,31

termometer

Hyundai ioniq 6 |  | Foto: Hyundai
Foto: Hyundai

Hyundai je razkril videz svoje nove električne limuzine, ki stavi na izjemno aerodinamiko in tehnološko napredno platformo. Novi ioniq 6 bo tekmec električnim avtomobilom, kot sta tesla model 3 in BMW i4.

Hyundai je po ioniqu 5 predstavil še drugi električni avtomobil, ki izhaja z namenske električne platforme E-GMP. Ioniq 5 je danes z 800-voltnim sistemom eden tehnološko najnaprednejših avtomobilov (moč polnjenja teoretično do 350 kilovatov, polnjenje zunanjih porabnikov V2L, kmalu tudi predgretje baterije …) in podobne tehnične lastnosti lahko pričakujemo tudi od novega modela.

Hyundai ioniq 5 Avtomoto Korejec, ki prehiteva Evropo? Vse to zmore, le 15 minut zamika ima.

Hyundai ioniq 6 | Foto: Hyundai Foto: Hyundai

Dimenzijsko meri na teslo model 3, oblikovno pa je nekaj čisto posebnega

Ioniq 6 je dolg 4,8 metra, širok je 1,88 metra in ima 2,95 metra medosne razdalje. Dimenzijsko je avtomobil podoben limuzinam, kot so tesla model 3, BMW i4 in polestar 2. Tehničnih podrobnosti pri Hyundaiu v polnosti še niso razkrili, pričakujemo pa lahko podobno kot pri ioniqu 5. To pomeni pogon na zadnji ali vsa štiri kolesa, baterijo dveh kapacitet (58 in 77 kilovatnih ur). Oblika pa je samosvoja in s strani morda še najbolj spominja na nekdanji VW beetle v podaljšani različici.

Potopne kljuke in stranski kameri namesto ogledal

Medtem ko so pri ioniqu 5 oblikovalski navdih iskali tudi v svojih starih modelih, so pri novem modelu iskali novo obliko s poudarkom na kar najboljši aerodinamiki. Koeficient upora znaša 0,21, kar ga uvršča v vrh aerodinamične učinkovitosti. Del te so tudi t. i. potopne kljuke, avtomobil prav tako nima klasičnih, temveč digitalna stranska ogledala oziroma kameri.

Novega hyundaija lahko na cestah pričakujemo prihodnje leto.

Hyundai ioniq 6 | Foto: Hyundai Foto: Hyundai

Hyundai ioniq 6 | Foto: Hyundai Foto: Hyundai

Hyundai ioniq 6 | Foto: Hyundai Foto: Hyundai

Hyundai ioniq 6 | Foto: Hyundai Foto: Hyundai

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin