SiolNET. Avtomoto Novice
0,75

termometer

 • Messenger
 • Messenger

Nizozemci bi hitrost omejili na vsega 100 km/h

0,75

termometer

izpušni sistem dizel
Nizozemska vlada namerava prihodnje leto omejiti hitrost na sto kilometrov na uro in s tem zmanjšati izpuste NOx. Foto: Reuters

Nizozemski premier Mark Rutte je medijem razkril načrt, da želijo prihodnje leto po celotni državi omejiti najvišjo hitrost na sto kilometrov na uro ter s tem omejiti količino izpustov dušikovih oksidov.

Zaradi prevelikih izpustov stoji več kot tisoč gradbenih projektov

Nizozemska vlada je v krizi vse od odloka sodišča, da morajo prekiniti z vsemi gradbenimi projekti po državi. Prihodnje leto naj bi namreč v državi presegli dovoljene meje dušikovega oksida, ki jih določa Evropska unija. Največ izpustov dušikovega oksida proizvedejo vozila, tovornjaki, gradbeništvo in živinorejske kmetije.

Da bi lahko še naprej izvajali gradbene projekte in hkrati ne presegli dovoljenih mej, bodo prihodnje leto na vseh cestah po državi omejili najvišjo hitrost na sto kilometrov na uro. Hkrati bodo uvedli še nekaj ukrepov za zmanjševanje emisij, ki pa jih zdaj še niso želeli razkriti.

Komentarji

9

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

 • quark / 14.11.2019. ob 10:12 +3 0

  Amm zakaj že potem delamo avtomobile s 500 konjskimi močmi in več?

  +3 0
 • TTbow / 14.11.2019. ob 21:07 +2 0

  Id1otizem, pravi onesnaževalci pa naprej svinjajo. Avtomobili so danes z normativi,ki so vsako leto strožji tudi vsako leto bolj in bolj proti repu lestvice krivcev za svinjarijo v zraku. A najlažje je ljudi nategovati in cuzati. Da bi se pa spravili na tavelike bi bilo pa potrebno malo dela in poguma,ki pa je v politiki tako pogost kot diamanti na drevesih.

  +2 0
 • Wolf / 14.11.2019. ob 19:50 +1 0

  Človek z vsakim izdihom izpušča ogljikove okside. Naj prepovejo izdihavati. Še največji efekt na globalni ravni bi bil, če bi prepovedali izdihavati Kitajcem.

  +1 0
delitve: 2
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin