Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Gregor Pavšič

Sreda,
27. 11. 2019,
13.42

Osveženo pred

4 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,23

13

Natisni članek

policija renault

Sreda, 27. 11. 2019, 13.42

4 leta, 5 mesecev

Prenova voznega parka slovenske policije

Nič več "šparovček?" To so nova vozila slovenske policije. #video

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,23

13

Slovenski policisti so danes v uporabo prevzeli 67 novih avtomobilov. To so večinoma patruljni renault kadjari, v novi floti pa so tudi štiri škode octavie RS za nadzor prometa.

Slovenska policija se modernizira je bilo glavno sporočilo ob svečani predaji novih vozil, ki so se jo udeležili tudi premier Marjan Šarec, notranji minister Boštjan Poklukar in generalna direktorica policije Tatjana Bobnar.

Patruljni avtomobili so Renaultovi športni terenci, uporabljali pa jih bodo predvsem za nadzor meje. | Foto: Gregor Pavšič Patruljni avtomobili so Renaultovi športni terenci, uporabljali pa jih bodo predvsem za nadzor meje. Foto: Gregor Pavšič Patruljna vozila so renault kadjari

Policisti so skupno prevzeli 41 patruljnih avtomobilov, tri civilne renault kadjare, štiri civilne škode in še 20 civilnih renault meganov. Patruljni avtomobili so Renaultovi športni terenci, uporabljali pa jih bodo predvsem za nadzor meje.

Omenjene štiri športne octavie RS bo dobila posebna enota za nadzor prometa in z njimi bodo lahko učinkoviteje nadzirali predvsem promet na avtocestah.

»Policija ni več le 'šparovček' iz katerega bi vsi jemali. Vozni park je del policije, vsak avtomobil pa je kot partner policista,« je poudarila Bobnarjeva, ki je pozdravila prenovo policijskega voznega parka. Patruljna vozila imajo tudi potrebno opremo kot so dodatna svetila, napajalniki, akumulatorji in podobno.

Video: Planet TV


Nova vozila, ki jih je v zadnjih dveh mesecih prevzela Policija

21 civilnih specialnih vozil znamke Renault Megane, ki so bila danes predana policistom.

Tehnične lastnosti 21 vozil Renault Megane Grandtour Business Blue dCi 115 (v skupni vrednosti z ddv 473.528,58 evra): dolžina 4626mm, medosje 2712mm, masa vozila 1481kg, delovna prostornina 1461 cm3, nazivna moč 85 kW. Vozila so predelana za posebne namene, opremljena s svetlobno in zvočno signalizacijo ter drugo policijsko opremo

20 civilnih specialnih patruljnih vozil znamke Škoda Octavia, ki so bila nabavljena za izvajanje izravnalnih ukrepov (tj. za nadzora državne meje v notranjosti države); od teh sta bili danes v uporabo predani dve vozili.

Tehnične lastnosti vozil znamke Škoda Octavia 2.0 TDI 4 x 4 DSG (v skupni vrednosti z ddv 753.356,20 evra): dolžina 4689 mm, medosje 2677 mm, masa vozila 1561 kg, delovna prostornina 1968 cm3, nazivna moč 135 kW. Vozilo je predelano za posebne namene, opremljeno s svetlobno in zvočno signalizacijo ter drugo policijsko opremo. Vozila imajo pogon na vsa štiri kolesa in avtomatski menjalnik.

41 specialnih patruljnih terenskih vozil znamke Renault Kadjar (policistom predana danes) in 45 civilnih specialnih patruljnih terenskih vozil znamke Renault Kadjar; vsa so bila nabavljena za varovanje zelene meje in delo na mejnih prehodih.

Tehnične lastnosti 41 vozil znamke Renault Kadjar Intens Blue 1.7 dCi (v skupni vrednosti z ddv 1.286.930,96 evra): dolžina 4449 mm, medosje 2647 mm, masa vozila 1618 kg, delovna prostornina 1749 cm3, nazivna moč 110 kW. Vozila so predelana za posebne namene, opremljena s svetlobno in zvočno signalizacijo ter drugo policijsko opremo. Polepljena so s policijsko grafiko.

Tehnične lastnosti 45 vozil znamke Renault Kadjar Intens Blue 1.7 dCi 4 x 4 (v skupni vrednosti z ddv 1.463.245,20 evra), ki so bila že prej predana enotam: dolžina 4449 mm, medosje 2647 mm, masa vozila 1725 kg, delovna prostornina 1749 cm3, nazivna moč 110 kW. Vozila so predelana za posebne namene, opremljena s svetlobno in zvočno signalizacijo ter drugo policijsko opremo.

4 civilna specialna patruljna terenska vozila znamke Renault Kadjar, ki so bila prav tako nabavljena s sredstvi Frontexa in se bodo večinoma uporabljala za sodelovanje oz napotitve policistov v skupne operacije agencije Frontex (od teh so bila policistom danes predana tri vozila).

Tehnične lastnosti 4 vozil Renault Kadjar Intens Blue 1.7 dCi 4 x 4 (v skupni vrednosti z ddv 126.338,28 evra): dolžina 4449 mm, medosje 2647 mm, masa vozila 1725 kg, delovna prostornina 1749 cm3, nazivna moč 110 kW. Vozila so predelana za posebne namene, opremljena s svetlobno in zvočno signalizacijo ter drugo policijsko opremo. Imajo pogon na vsa 4 kolesa. Namenjena so delu policistov v operacijah agencije Frontex.
policija dron
Avtomoto Skrito pred vozniki: tak nadzor uvaja nemška policija #video

Premier Šarec poudaril pomen zavedanja odgovornosti

»Nova vozila so simbolični znak, da policija dobiva novo opremo in nova pooblastila,« je na dogodku dejal premier Šarec. Izpostavil je pomen odgovornosti, da o naši varnosti razmišljamo pravočasno in ne šele takrat, ko se bo nekaj zgodilo in bo že prepozno.

»Za varnost ljudi skrbi policija, ne pa razne 'varde' in drugi posamezniki. Vse to je del folklore in strašenje ljudi,« je dodal Šarec.

Slovenska Policija Nova Vozila | Foto: Policija Foto: Policija

Škoda octavia RS v službi slovenske policije. | Foto: Gregor Pavšič Škoda octavia RS v službi slovenske policije. Foto: Gregor Pavšič

policija vozila renault kadjar | Foto: Gregor Pavšič Foto: Gregor Pavšič

Ne spreglejte