Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
22. 1. 2008,
16.04

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Torek, 22. 1. 2008, 16.04

8 let, 3 mesece

Indija gosti regato Volvo ocean race

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Mesto Kochi v indijski zvezni državi Kerala bo decembra 2008 gostilo drugi postanek regate Volvo Ocean Race.

Postanek v Indiji bo sledil zaključku druge etape, ki se bo začela v Cape Townu, Južnoafriška republika. Kochi bo prvi od treh novih postankov v Aziji. Dogovor o postanku v Kochiju so v tamkajšnjem hotelu Abad Plaza danes podpisali Andy Hindley, direktor regate Volvo Ocean Race, g. N. Ramachandran, vodja uprave podjetja Kochi Port Trust in g. KG Mohanlal, generalni direktor podjetja za razvoj turizma Kerala Tourism Development Corporation.

Prav tako so bili na novinarski konferenci prisotni g. Kodiyeri Balakrishnan, zvezni minister za notranje zadeve, opreznost in turizem in dr. Venu, generalni sekretar zveznega urada za turizem Kerala Tourism. Postanek bo organiziral Kochi Port Trust ob popolni podpori Kerala Tourism. Podjetje je danes izrazilo zadovoljstvo zaradi podpisa sporazuma in obenem zatrdilo, da bo postanek Kochiju zagotovil velikansko pozornost. »Indija ni še nikoli gostila tako prestižnega jadralnega dogodka in zelo se veselimo, da je bil izbran Kochi,« je dejal g. Ramachandran.

Kochi, hitro rastoče pristanišče na malabarski obali, je trenutno ena od najpopularnejših turističnih destinacij v Indiji, regatni postanek pa bo v Kochi in zvezno državo Kerala zagotovo pripeljal tisoče dodatnih obiskovalcev. Turistični urad zvezne države Kerala predvideva, da bo dogodek močno povečal prepoznavnost in regiji prinesel ekonomsko korist. »Kerala Tourism postanek jemlje kot priložnost za prikaz Kochija kot zanimive destinacije in z veseljem bomo v največji možni meri pomagali podjetju Kochi Port Trust, da ta dogodek pripelje v Keralo,« je dejal dr. Venu.

Društvo Yachting Association of India (YAI), aktiven zagovornik prihoda regate v Indijo, postanek vidi kot pomemben prispevek k potekajočim naporom Indije, da se uveljavi kot prizorišče velikih športnih dogodkov po uspešni kandidaturi za organizacijo iger Commonwealth Games, ki bodo leta 2010 potekale v Delhiju. Gostitev ene od treh najpomembnejših jadralskih regat bo vsekakor močno izboljšala možnosti Indije pri kandidaturi za prizorišča velikih jadralnih kot tudi ostalih športnih dogodkov, je dejal poveljnik Ajay Narang, častni generalni sekretar YAI. »To bo prav tako izjemna spodbuda za lokalni razvoj jadranja,« je dodal.

Indija bo prvič gostila tako prestižen jadralni dogodek, ki se bo v državi ustavil edino v Kochiju. Sedem jadrnic, ki bo sodelovalo v regati, bo v Kochi prispelo decembra 2008 in bo tam ostalo 10 dni preden se bo odpravilo na tretjo etapo, ki jih bo odpeljala do otoka Sentosa v Singapurju. Na otoku Willingdon bo na okoli 100 arih zgrajena regatna vas. Glenn Bourke, generalni direktor regate Volvo Ocean Race je dejal: »Del naše vizije je zmeraj bil predstaviti dirko različnim in več gledalcem in presrečni smo, da je Kochi postal del te vizije. Indija ne predstavlja le izjemne priložnosti za nadaljnji razvoj regate ampak skupaj z izzivi, ki jim bodo tekmovalci izpostavljeni ob jadranju v nepoznanih vodah, pomeni, da bo obisk Indije še bolj razburljiv za vse udeležence. V Indiji živi na stotine milijonov športnih navdušencev in vemo, da bodo uživali v tej razburljivi, strastni regati, polni skupinskega duha, pustolovščin in razburljivih trenutkov.«

Regata se bo v letih 2008/09 izvajala desetič. Ta oceanski maraton se bo 4. oktobra 2008 pričel v Alicanteju, Španija, in bo prvič v svoji zgodovini uporabil pristanišča v Aziji. Regata bo dolga kakih 39.000 navtičnih milj, ustavila se bo v okoli 11 pristaniščih in potekala devet mesecev. Regata Volvo Ocean Race je vodilna jadralna regata za profesionalne tekmovalne ekipe.

Ne spreglejte