Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
7. 1. 2008,
14.10

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Ponedeljek, 7. 1. 2008, 14.10

8 let, 3 mesece

Continenal prejel nagrado za dizajn

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Design Center Stuttgart je podelil eno od najbolj prestižnih nagrad pnevmatikam ContiSportContact 3.

Komisijo je prepričala kombinacija tehnološko razvitih in varnih značilnosti ter dovršena konstrukcijska izdelava. Potem, ko se je krog iz 206 tekmovalcev zožil na 62 finalistov, so na koncu te športne pnevmatike prejele srebrno medaljo.

„Varnost” je bila najpogosteje izrečena beseda na letošnjem tekmovanju in komisija iz Design Center Stuttgart je podelila eno od najbolj prestižnih nagrad pnevmatikam ContiSportContact 3, zadnjemu modelu poletnih pnevmatik Continental. Komisijo je na pnevmatikah najbolj prepričal privlačen dizajn kombiniran z razvito tehnologijo in varnostnimi značilnostmi. Člani komisije so pri podeljevanju nagrad poudarili, da jih je zelo prepričala velika pozornost, ki je bila posvečena razvoju in dizajnu te pnevmatike.

Ulrich Behr, konstruktor pnevmatik Continental, povzema nekatere posebne lastnosti pnevmatike: „ContiSportContact 3 ima za pet odstotkov skrajšano zavorno pot in izboljšano oprijemljivost na mokrem vozišču in to predvsem zahvaljujoč svojemu asimetričnemu profilu. Razviti pnevmatiko z lepim dizajnom, ki hkrati odgovarja vsem tehničnim zahtevam, je vedno velika uganka." S to nagrado Design Center Stuttgart je Continental pridobil priznanje vrhunske strokovnosti pri razvoju in oblikovanju pnevmatik za visoke hitrosti, ki se prav tako redno uveljavljajo v obliki shematičnih pnevmatik, namenjenih za prototipe novih vozil.

Zahvaljujoč prometu poslovanja, ki presega 25 milijard EURO (po podatkih iz leta 2006), predstavlja družba Continental enega od petih glavnih svetovnih dobaviteljev za avtomobilsko industrijo. Kot dobavitelj pnevmatik, zavornih sistemov, sistemov in sestavnih delov za pogonske mehanizme in šasije, aparatne tehnike, avtomobilsko elektroniko in tehnične elastomere, prispeva Continental k povečani varnosti vožnje in tudi k zaščiti globalnega ozračja. Družba trenutno zaposluje približno 150 000 ljudi v skoraj 200 krajih v 36 državah.

Ne spreglejte