Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jure Gregorčič

Sreda,
22. 7. 2015,
10.33

Osveženo pred

2 leti, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Varnost nesreča nesreča Ford Goodyear

Sreda, 22. 7. 2015, 10.33

2 leti, 9 mesecev

Bodo črne skrinjice res ustavile nevarno in predrzno vožnjo?

Jure Gregorčič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Goodyear je objavil raziskavo, v kateri je preverjal naklonjenost staršev tehnologiji črne skrinjice v avtomobilih, s pomočjo katere bi nadzirali vožnjo mladih voznikov. Slaba polovica je bila za.

Zavarovalnice si želijo natančno opredeliti varne in nevarne voznike

O možnosti uvedbe črne skrinjice kot dodatnega orodja za povečanje varnosti v cestnem prometu razmišlja tudi vse več evropskih zavarovalnic, saj bi jim ta tehnologija omogočila natančnejši vpogled v vozniško kulturo posameznika in stopnjo tveganja za povzročitev prometne nesreče.

Načrtujejo razvoj posebne zavarovalne politike, ki bi vključevala zapise iz črne skrinjice o vožnji zavarovanca.

Premije bi tako lahko prilagajali temu, kako varno oseba vozi, če bi se voznik izkazal za nevarnega, pa bi zavarovanje lahko celo prekinili.

Tehnologija, ki razkriva vedenje osebe za volanom: Vozi varno, drugače avto ostane doma!

V spletni raziskavi, za katero se je z namenom povečanja varnosti v cestnem prometu odločila družba Goodyear EMEA, je bilo v vzorec 6.805 staršev iz 19 držav (EU, Rusija, Turčija in Južna Afrika) vključenih tudi 163 slovenskih staršev. 44 odstotkov vprašanih staršev bi podprlo tovrstno tehnologijo, s katero bi lahko spremljali vozniške navade (upoštevanje hitrostnih omejitev, slog vožnje …) svojih otrok.

S tem bi dobili vpogled v to, kako se za volanom vede mladi voznik, kar bi utegnilo pomagati pri preventivnih ukrepih za izboljšanje prometne varnosti, saj je raziskava med drugim pokazala, da mladi, neizkušeni vozniki vozijo precej bolje in bolj previdno, če se zavedajo, da jih starši opazujejo.

Prostovoljna uporaba vozniške telematike bi tako pri mladih voznikih lažje spodbudila zavest, da morajo upoštevati cestnoprometne predpise in se z večjo odgovornostjo obdržati na vajetih, ko jih zamika, da bi naredili kakšno nespametno potezo, ki vodi v nevarne situacije. Na previdnejšo in odgovornejšo vožnjo bi najverjetneje vplivalo tudi to, da oče ali mama ne bosta več posodila avtomobila, če bo črna skrinjica pokazala elemente agresivne, objestne in prehitre vožnje.

Ne spreglejte