SiolNET. Avtomoto Novice
5,05

termometer

 • Messenger
 • Messenger

17-kilometrski zastoj: hrvaških policistov ne gane turistična sezona

5,05

termometer

policija ponoči
Foto: Getty Images

Voznike na Hrvaškem je včeraj razburil poostren policijski nadzor v času prometne konice, ki je povzročil 17-kilometrski zastoj. Policisti napovedujejo, da obsega nadzora ne bodo prilagajali turistični sezoni.

Včeraj se je na avtocesti med Zagrebom in Karlovcem zgodil pravi prometni kolaps. Zaradi natančnega nadzora policije, ki je bil vnaprej napovedan, je nastal 17-kilometrski zastoj. Za tako razdaljo so vozniki potrebovali debelo uro.

Policijski nadzori bodo trajali tudi po pet ur

Poostren nadzor na počivališču Draganić je razburil tako domačine kot tudi turiste, ki se jim je pot do morja podaljšala vsaj za eno uro. Policisti so med 14.00 in 16.16 izvajali nadzor vseh vozil in potnikov, so za Jutarnji list sporočili s karlovške policijske postaje. Dodali so, da tovrstni nadzori v povprečju trajajo dve ali tri ure, v prihodnje pa niso izključeni niti peturni nadzori.

"Obsega nadzora ne bomo zmanjšali zaradi začetka turistične sezone," so bili jasni policisti. Po njihovih besedah so rezultati nadzora boljši, ko je na cesti veliko vozil. Pri nadzorih iščejo kršitelje zakona, ljudi z mednarodnih tiralic, prav tako pregledujejo prtljažnike vozil za morebitnimi prebežniki, nedovoljenimi drogami in podobno.

Na hrvaških avtocestah sicer že danes popoldne pričakujejo gneče v smeri proti obali zaradi podaljšanega vikenda ob prazniku telovo. V javnem podjetju Hrvatske autoceste (Hac) so opozorili, da največje gneče in tudi čakalne dobe na cestninskih postajah in državni meji pričakujejo še v petek, soboto, nedeljo in naslednji torek. STA

Komentarji

8

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

 • Persona / 19.06.2019. ob 12:07 +8 - 1

  Pa gremo še mi postriti nadzor na Schengenski meji. Takoj bojo začeli jamrati, da jim nagajamo zaradi turistov. Njih same pa nič ni briga ne za domače in ne za turiste.

  +8 - 1
 • jherin / 19.06.2019. ob 12:46 +6 - 2

  zapret mejo s hrvaško dokler se ne zgladijo vsi "spori" ... pa da vidmo pol

  +6 - 2
 • Romanos1 / 19.06.2019. ob 13:29 +2 - 1

  gregor,pusti Hrvaške zastoje,rešuj Slovenske!

  +2 - 1
Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin