TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
1. 10. 2009,
8.21

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Četrtek, 1. 10. 2009, 8.21

8 let

Z odsluženo baterijo na sejem Narava-zdravje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Na ljubljanskem Gospodarskem razstavišču se danes začenja 40. sejem Narava-zdravje, na katerem letos sodeluje rekordnih 230 razstavljalcev.

Med novostmi sta tudi dva nova vsebinska poudarka, in sicer sklopa gibanje in ekološka gradnja. Na sejem, ki traja do nedelje, bo mogoče vstopiti tudi z odsluženo baterijo. Z njo obiskovalci sodelujejo pri prvi organizirani akciji zbiranja in recikliranja odsluženih baterij pri nas in tako prispevajo k ohranjanju naravi prijaznega okolja, so sporočili iz Gospodarskega razstavišča. Sejem bo od danes pa do sobote odprt od 9. do 19. ure, v nedeljo pa od 9. do 17. ure.

Pomembna novost sejma je v sklopu človek z naravo. To je naravi prijazen dom, ki predstavlja nove možnosti bivanja: od možnosti ekološke gradnje in naravnih gradbenih materialov, uporabe obnovljivih virov energije do varovanja okolja. V sonaravnem parku in sonaravni hiši, ki bosta na ogled do nedelje, bo zlasti les povezovalni element predstavitve, saj je Slovenija po deležu gozda med prvimi tremi državami v Evropi.

Danes predavanja s področja ekologije Danes organizatorji pripravljajo strokovna predavanja uglednih strokovnjakov in gospodarstvenikov s področja ekologije. Med drugim bo na sejmu predavala klimatologinja Lučka Kajfež Bogataj, direktorica Umanotere Vida Ogorelec Wagner, direktor Riko hiš Janez Škrabec in profesor na ljubljanski Fakulteti za družbene vede in strokovnjak za tržno komuniciranje Miro Kline.

Sklop gibanje je letos prvič na sejmu kot samostojen sklop. Obiskovalci se bodo lahko sprehodili skozi maketo povečanega črevesja ter se seznanili, kateri procesi se odvijajo v tem delu človekovega telesa; svetovalci pa bodo predstavili pomen preventive pri bolezni raka na debelem črevesju. Tako kot lani bosta sestavni del razstave ekološka in integrirana tržnica, predstavila se bodo vsa slovenska naravna zdravilišča, naravni, regijski in krajinski parki itd.

Predstavitev slovenskih naravnih zdravilišč Vzporedno s sejmom bo na Gospodarskem razstavišču potekala 1. borza zdraviliškega in wellness turizma srednje Evrope. Skupnost slovenskih naravnih zdravilišč je pobudnik poslovne borze SPA-CE, na kateri se bodo poleg slovenskih naravnih zdravilišč lahko predstavila tudi zdravilišča, wellness centri in ponudniki zdravstvenih in drugih programov iz drugih držav centralne Evrope.

Ne spreglejte