TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
1. 7. 2009,
11.37

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sreda, 1. 7. 2009, 11.37

8 let

Veliki O v različnih življenjskih obdobjih

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Ste kdaj pomislili, kako ste uživali v spolnosti pri dvajsetih, kako se je to doživljanje spremenilo pri tridesetih in kaj je drugače pri štiridesetih?

Strokovnjaki pravijo, da je veliki O vsakič malo drugačen. Morda menite, da poznate že vse posteljne radosti, a če ste še mladi, naj vam povemo, da so užitki pri seksu pri dvajsetih precej drugačni od tistega, kar je vaše telo sposobno doživeti nekaj let kasneje – če seveda kaj storite za to. Pri dvajsetih

Mišice medeničnega dna, ki se krčijo, medtem ko doživljate vrhunec, so malo po dvajsetem letu najmočnejše, tudi pretok krvi po telesu je najbolj aktiven, kar pomeni, da se precej hitro vzburite. Vendar pri teh letih svojega telesa še ne poznate dobro in včasih vas je še sram nebrzdano se prepustiti užitkom. Zato je to faza raziskovanja, ko spoznavate svoje telo, svojih spoznanj pa se nikar ne sramujte deliti tudi s partnerjem, če ga seveda imate. In čim večkrat se igrajte sami s seboj, saj se tako lahko naučite največ o svojem telesu.

Pri tridesetih

V teh letih ste že precej izkušeni, saj imate za sabo kar nekaj spolnih uric. Prihaja čas novih užitkov in svežih odkritij v svetu seksa. Med spolnimi užitki ste že bolj sproščeni kot pri dvajsetih, poleg tega pa bolje veste, kaj vam ustreza in kako priti do tega. Tudi če ste imeli v preteklosti težave z doseganjem orgazmov, ste v teh letih gotovo že pravi mojster ali mojstrica. Orgazmi so tudi rednejši, kar je povezano s tem, da imamo v teh letih večinoma stalne partnerje, da smo samozavestnejši in da lažje sprejemamo svoje telo. Slabost teh let je, da se divjanje hormonov že malce umiri, zato je lahko vaša vagina bolj suha. Če ste že rodili, lahko mišice medeničnega dna oslabijo in krčenje pri orgazmu ni tako močno. Tudi vaša želja po spolnosti je lahko manjša, saj ste navadno razpeti med družinskimi obveznostmi in poslovnimi zahtevami. Kaj lahko storite? Trenirajte mišice medeničnega dna s Keglovimi vajami in ne pozabite na telesno vadbo, ki bo okrepila krvni obtok in povečala možnost za nemoteno doživljanje orgazmov. Tudi zdrava prehrana bo naredila svoje, pa seveda domišljija, ki ji pustite prosto pot.

Pri štiridesetih

Morda imate občutek, da se starate, telo se vam spreminja, koža ni več tako čvrsta, prsi se povešajo, pojavljajo se sivi lasje. A naj vas pomirimo: v postelji vas čakajo nepozabni užitki. Nemalo žensk prav pri štiridesetih doživi svoj spolni vrhunec, saj se v teh letih pritisk kariere precej umiri, otroci so večji in samostojnejši, ženske in moški v teh letih pa imajo razčiščeno, kaj si želijo v postelji in kaj pričakujejo od partnerja. Morda ste svoje telo natrenirali do takšne mere, da lahko doživite orgazem, ne da bi se dotikale tistih delov, ki nas navadno pripeljejo do vrhunca. Tudi če niste več v taki formi kot včasih, ne prenehajte. Prav reden seks bo poskrbel za vašo spolno kondicijo, nič pa ne bo narobe, če se bosta s partnerjem poigrala tudi z lubrikanti in drugimi spolnimi pripomočki. Seks je zanimiv ne glede na leta in ena najbolj osrečujočih dejavnosti, zato si ga privoščite polno mero!

Ne spreglejte