SiolNET.
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Varnost v času vinogradniških del

3

termometer

Policisti in kriminalisti ugotavljajo, da so se v preteklosti v času jesenskih vinogradniških del in trgatve dogajale tatvine iz vozil in vikendov.

Zaradi tega občane opozarjajo, naj v času svoje odsotnosti poskrbijo za svoje premoženje, so sporočili s Policijske uprave Krško. Vozila naj bodo vedno zaklenjena, na vidnih mestih ne puščajte denarnic, vrednostnih predmetov ali mobilnih telefonov oziroma kakršnihkoli predmetov, ki bi lahko morebitnemu storilcu pomenili vrednost. Vikend hišice oziroma vinske kleti pa naj ne bodo brez nadzora oziroma naj bodo tudi zaklenjene.

Previdnost tudi pri delu

Policisti občanom svetujejo, naj bodo pozorni na vozila in osebe, ki niso običajno prisotna v tistem času in kraju, zabeležijo si naj registrske številke vozil, znamko, tip ali barvo vozila ter smer vožnje, po možnosti si naj zapomnijo opis oseb ter podatke sporočijo na interventno številko policije 113.

Prav tako opozarjajo na previdnost pri delu v kleteh ob vretju mošta, saj je bilo v preteklosti več primerov zastrupitve z ogljikovim monoksidom, kar je imelo za posledico tudi smrt, še dodajajo krški policisti.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin