SiolNET.
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Uprava in delavci v KIK Kamnik še brez dogovora

2

termometer

Delavci so danes končali s štiridnevno stavko, pogajanja o nadaljnjem reševanju položaja pa se nadaljujejo, je povedal predsednik sindikata in stavkovnega odbora v družbi Stane Zobavnik.

Kot je pojasnil Zobavnik, je uprava predstavila svoj predlog, prav tako so svoj predlog predstavili delavci. Nato so skupaj prišli do treh točk, ki bi bile izvedljive, zbor delavcev pa jih je zavrnil, ker naj bi bilo to premalo. Delavci enoglasno proti predlogu uprave Predlogi, ki bi bili izvedljivi, so po njegovih besedah izplačilo lanskega regresa do 15. julija in izplačilo letošnjega do 31. avgusta, izplačilo plače 18. dne v mesecu ter upoštevanje kolektivne pogodbe. Zbor delavcev je bil enoglasno proti, tako da do podpisa dogovora ni prišlo, je dejal in dodal, da je direktor družbe Aleš Erbežnik nakazal pripravljenost za nadaljnja pogajanja.

Delavci zahtevajo, da uprava plača vse obveznosti, ki jih ima do ZPIZ Med zahtevami delavcev - njihov predlog je vseboval deset točk - so bili tudi, da se uprava z Zavodom za pokojninsko in invalidsko zavarovanje Slovenije dogovori, kako poplačati zapadle obveznosti, da se sproti plačuje za pokojnino in ureditev delovnih razmerij, je še pojasnil Zobavnik.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin