Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
8. 11. 2016,
10.09

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Vsebino omogočajo Morela okulisti

Foto: Morela okulisti
Video: Dean Gostimirovič

Natisni članek

advertorial laserska odprava dioptrije Morela okulisti

Torek, 8. 11. 2016, 10.09

2 meseca, 1 teden

Tehnološko najbolj dovršen laser za odpravo dioptrije

Vsebino omogočajo Morela okulisti

Foto: Morela okulisti
Video: Dean Gostimirovič

Morela okulisti

Sodobna tehnologija zelo hitro napreduje tudi na področju laserskih operacij. Če bi takšno operacijo opravili pred desetimi leti, bi za okrevanje potrebovali nekaj dni. Zdaj lahko z izjemno dovršenimi laserji očesno dioptrijo odpravimo v 15 minutah, večina pacientov pa za okrevanje potrebuje samo 24 ur.

Seveda je pri odpravi dioptrije bolj kot časovna komponenta pomembna varnost posega za pacienta. Za najbolj varnega, nežnega in kakovostnega danes velja femtosekundni laser, ki omogoča odpravo dioptrije z metodo iLASIK. Zakaj?

1. Najbolj varna metoda laserske odprave dioptrije

Morela okulisti | Foto:

Pri metodi iLASIK roženični reženj, pod katerim pozneje gladimo roženico, ustvarimo z laserjem in ne z uporabo mikrokirurškega noža, ki ga sicer zahteva metoda LASIK. Površina reza, narejena z laserjem, je bistveno bolj gladka, ne zahteva mehaničnega pritiska na oko in je do očesa najnežnejša. Omogoča tudi najbolj natančno kontrolo oblike reza na robovih režnja, kar po končanem posegu bistveno izboljša prileganje režnja na površino roženice in povečuje stabilnost režnja.

 2. Zagotavlja najhitrejšo vzpostavitev vidne ostrine

Zaradi svoje neinvazivnosti in izjemne natančnosti pri preoblikovanju roženice metoda iLASIK zagotavlja boljšo kakovost vida in omogoča hitro celjenje roženice, s tem pa tudi najhitrejše okrevanje. Če so pacienti še pred desetimi leti po takšnem posegu v povprečju za okrevanje potrebovali nekaj dni, jih danes večina popolno vidi že po 24 urah.

 3. Najvišja stopnja preciznosti odprave dioptrije

Femtosekundni laser zagotavlja izjemno stopnjo preciznosti reza v roženico, saj njeno površino gladi z mikronsko majhnim žarkom. Njegov premer je celo desetkrat manjši od žarka Excimer laserja! Tako površino roženice zgladi s preciznostjo 3 mikrometrov v prek milijon točkah. Ker deluje na izrazito majhnih točkah in deluje hitreje, je laser manj invaziven do tkiva. Zato ohranja živčno stabilnost tkiva, to pa zelo zmanjša pojav suhega očesa.

Najsodobnejša tehnologija zagotovo premika meje mogočega tudi pri laserski odpravi dioptrije. Če jo seveda opravlja izkušen očesni kirurg. Dr. Kristina Mikek iz očesnega centra Morela okulisti se zato vsako leto udeleži več mednarodnih strokovnih kongresov in izobraževanj, vsaj na treh pa sodeluje tudi kot predavateljica ali vodja praktičnih delavnic.

 

Kristina Mikek | Foto:

Ravno na zadnjem, septembrskem Kongresu evropskega združenja za refraktivno kirurgijo in kirurgijo katarakte v Kopenhagnu, je bilo predstavljenih precej raziskav, ki poleg varnosti in kakovosti potrjujejo tudi dolgoročno stabilne rezultate metode iLASIK.

Visoka tehnologija, nižje cene

V očesnem centru Morela okulisti za odpravo dioptrije uporabljamo zadnjo generacijo najsodobnejšega Femtosekundnega laserja AMO Intralase IFS. V svetu je bilo z njim opravljenih že več kot 15 milijonov posegov. Med drugim tudi pri tistih, ki jim dioptrije s klasično metodo LASIK zaradi tanke ali nepravilne roženice ne bi mogli odpraviti.

Če torej razmišljate o odpravi dioptrije, ne odlašajte. Naročite se na brezplačni posvet in preverite, če ste primeren kandidat za poseg. Do konca leta smo za laserske operacije zadržali nižje cene

Ne spreglejte