Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
15. 2. 2017,
14.20

Osveženo pred

2 meseca

Vsebino omogočajo Morela okulisti

Natisni članek

advertorial laserska odprava dioptrije Morela okulisti

Sreda, 15. 2. 2017, 14.20

2 meseca

Komu je za odpravo dioptrije očesna kirurginja zaupala svoje oči?

Vsebino omogočajo Morela okulisti

Ko je korekcijo dioptrije potrebovala dr. Kristina Mikek, glavna očesna kirurginja iz očesnega centra Morela okulisti, je bila njena odločitev preprosta.  Za poseg je izbrala najsodobnejšo metodo femto iLASIK, ki omogoča najhitrejše okrevanje, in kolegico dr. Uršo Pečjak, ki ji je popolnoma zaupala.

Dr. Kristina Mikek: "Da res vidim drugače kot prej, mi je bilo jasno nekaj dni po operaciji, ko sem gledala gimnastični nastop svoje hčerke in sem jo na odru prvič zelo dobro videla tudi v oči." | Foto: Dr. Kristina Mikek: "Da res vidim drugače kot prej, mi je bilo jasno nekaj dni po operaciji, ko sem gledala gimnastični nastop svoje hčerke in sem jo na odru prvič zelo dobro videla tudi v oči."

Dr. Kristina Mikek je dr. Pečjak izbrala zato, ker jo je laserskih posegov učila sama in je videla, da ima izjemen smisel za kirurgijo. "Kadar imaš na voljo izkušenega očesnega kirurga in najsodobnejšo tehnologijo, je poseg laserske odprave dioptrije izjemno varen. In ker vem tudi, da lahko vsak zaplet, do katerega sicer pride izjemno redko,  kirurg, ki je vešč laserja, vedno popravi, sem bila v posegu popolnoma sproščena," razloži dr. Mikek. In doda, da je na operacijski mizi celo uživala, ker je opazovala, kako njeni pacienti doživljajo posege, ki jih kot očesna kirurginja izvaja že več kot petnajst let.

Najnežnejša odprava dioptrije

Metoda femto iLASIK velja za najnežnejšo odpravo dioptrije, saj poseg opravimo z dvema tehnološko izjemno dovršenima laserjema, brez uporabe mikrokirurškega noža, ki ga sicer zahteva predhodna metoda LASIK. Najprej z zelo drobnim laserskim žarkom femtosekundnega laserja ustvarimo izjemno tanek reženj roženice in ga odmaknemo. Z drugim, Excimer laserjem, nato v 10 do 12 sekundah preoblikujemo roženico in tako odpravimo dioptrijo. Na koncu reženj roženice vrnemo na prvotno pozicijo.

Površina reza roženice, narejena s femtosekundnim laserjem, omogoča najbolj natančno kontrolo oblike reza na robovih režnja. To po končanem posegu bistveno izboljša prileganje režnja na površino roženice in povečuje stabilnost režnja.

Zaradi svoje neinvazivnosti in izjemne natančnosti pri preoblikovanju roženice metoda femto iLASIK zagotavlja tudi boljšo kakovost vida in omogoča najhitrejše okrevanje. Večina pacientov tako popolno vidi že v 24 urah po posegu.

Morela | Foto:

Poseg po pričakovanjih

Operacija dr. Mikek je potekala po pričakovanjih in brez zapletov. "Vse je bilo tako, kot  sicer tudi sama razlagam svojim pacientom, ko jih pripravljam na poseg. Operacija je bila popolnoma neboleča in je hitro minila. In čeprav vem, da je okrevanje po metodi femto iLASIK zelo hitro, me je vseeno kar nekoliko presenetilo, da sem bila že isti večer čisto v redu in sem že videla popolnoma jasno," se še spominja dr. Kristina Mikek.

"Dobro sem videla že isti večer po posegu. Da res vidim drugače kot prej, pa mi je bilo jasno nekaj dni po operaciji, ko sem gledala gimnastični nastop svoje hčerke in sem jo na odru prvič zelo dobro videla tudi v oči."

Ker je sama doživela lasersko odpravo dioptrijo, lahko tudi svojim pacientom poseg razloži še bolj doživeto. Pove jim, kakšni so občutki takoj po operaciji, kar jo pacienti pogosto sprašujejo in jih pomiri glede bleščanja in začetnih prilagajanjih očesa pri bližinskem vidu. Vse to so namreč prehodne težave po posegu, ki včasih paciente skrbijo, vendar vedno minejo.

Če bi tudi vi radi videli ostro brez očal ali kontaktnih leč, se naročite na brezplačni pregled​ in se o možnostih odprave dioptrije posvetujte z našimi zdravniki.

 

Morela okulisti | Foto: V očesnem centru Morela okulisti za lasersko odpravo dioptrije uporabljajo zadnjo generacijo Femtosekundnega laserja AMO Intralase IFS. Zadnja tehnološka novost v njihovi kliniki pa je uporaba laserskega sistema CATALYS® Precision Laser System tudi pri posegih vstavljanja znotrajočesne leče, s katerim odpravljajo starostno daljnovidnost.

V Sloveniji so prvi center za lasersko odpravo dioptrije z akreditacijo najuglednejše ameriške akreditacijske ustanove za zdravstvene organizacije Joint Commision International.

 

 

Ne spreglejte