Kako pravilno dvignemo dojenčka? #video

Ena najpogostejših bojazni novopečenih staršev in vseh tistih, ki nimajo izkušenj z dojenčki, je, da ne bodo znali pravilno dvigniti in držati dojenčka.

Kako pravilno dvignemo dojenčka? #video
Foto: Pixabay

Pravilno dvigovanje, držanje in odlaganje dojenčka je v oddaji Dan. na Planet TV prikazala dr. Tina Grapar Žargi, diplomirana fizioterapevtka in RNO-terapevtka.

[video: 65550 / ]

Dokler skrbimo za varnost, je strah, da bomo otroku kaj storili, odveč. Zato je najbolje, da otroku gibanje omogočimo v varnem okolju, dr. Grapar Žargi staršem priporoča telovadno blazino na tleh, kamor lahko otroka odložijo brez strahu, da bo kam padel.

Prvih šest mesecev otrok ne potrebuje raznih vadb

"Predvsem pa otroka ne silite v položaje in aktivnosti, na katere še niso pripravljeni," je poudarila strokovnjakinja. "Sami se jih ne bodo lotevali, mi smo tisti, ki jih prisilimo. Zato tudi pri raznih vadbah z dojenčki svetujemo, da starši počakajo do šestega meseca, ko jim bo na sistematskem pregledu pediater povedal, ali je otrok na to pripravljen. Do takrat pa otrokov razvoj v zadostni meri spodbujamo s pravilnim dvigovanjem, držanjem in odlaganjem otroka."

Sorodne vsebine

Komentarji

1
  • spam / 21.10.2017. ob 14:25

    A na angleščino ga pa lahko prej prijavim?

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano