Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
8. 4. 2014,
8.55

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Torek, 8. 4. 2014, 8.55

6 let, 6 mesecev

Gobe proti raku debelega črevesja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Daljša uporaba izdelkov iz zdravilnih gob Dr Myko San pomeni boljše preživetje, pogosto z večjo kakovostjo življenja.

Na 6. mednarodni konferenci o zdravilnih gobah, ki je bila v septembru leta 2011 v Zagrebu, je Neven Jakopović prezentiral rezultate biomedicinske študije Dolgoročni učinki uporabe zdravilnih gob proti raku debelega črevesa in raka dojke (I. Jakopović in N. Jakopović, Dr Myko San – Zdravje iz gob). Vzorec predstavlja 52 pacientov s kolorektalnim karcinomom in 89 pacientov s karcinomom dojke, ki so intenzivno uporabljali izdelke Dr Myko San iz zdravilnih gobah proti raku v obdobju od januarja 2005 do januarja 2006 in so spremljani do decembra 2010. Študija temelji na analizi izvidov pacientov iz hrvaških in drugih bolnišnic. Uporabniki s kolorektalnim karcinomom so uživali od 4 do celo 27 desetdnevnih intenzivnih mikoterapij (povprečno 7). Podobno trajanje intenzivne mikoterapije je bilo tudi pri obolelih zaradi karcinoma dojke.

Kolorektalni karcinom spada med najpogostejše vrste raka, ki se, kadar je to možno, zdravi kirurško, ker kemoterapija na splošno povečuje stopnjo preživetja za samo 4 %. V skupini obolelih zaradi tega karcinoma je bilo kar 68 % bolnikov v najtežjem 4. stadiju bolezni, tj. z oddaljenimi metastazami.

Ta rak najpogosteje metastazira v jetra, kar je v glavnem neoperabilno in predstavlja slabo prognozo. Kemoterapija zmanjšuje te metastaze za 16 %, vendar z resnimi toksičnimi stranskimi učinki. Z uporabo Dr Myko San preparatov je regresija povečana na 20 %, brez hepatotoksičnosti.

V metastatskem stadiju bolezni – po podatkih za ZDA, ki so boljši od evropskih – je 5-letno preživetje od postavljanja diagnoze samo 5-8 %. Z uporabo intenzivne mikoterapije je preživetje povečano na 26,5 %, ki se računa od trenutka, ko so začeli uporabljati Dr Myko San proizvode, kar je variiralo od nekaj mesecev do celo nekaj let po postavljanju diagnoze!

Medtem ko je srednje preživetje v vseh primerih tega raka v ZDA znašalo 29,2 meseca - srednje preživetje z dodatkom Dr Myko San ekstraktov znaša 38 mesecev, in sicer od začetka mikoterapije, ki se je v večini primerov začela mnogo pozneje od postavljanja diagnoze.

Daljša uporaba izdelkov iz zdravilnih gob Dr Myko San pomeni tudi boljše preživetje, pogosto z večjo kakovostjo življenja.

Kako izbrati najboljše?

(najpogosteje napake)

Vsi zatrjujejo, da so njihovi izdelki znanstveno raziskani. Preverite, kdo govori resnico! V scholar.google.com in podobnih znanstvenih podatkovnih bazah poskušajte poiskati nazive za izdelke in imena znanstvenikov, ki jih želite preveriti.

Za kakovost zadostuje beta glukan. Na žalost, to ni res! Obstajajo številni beta glukani, od zelo učinkovitih (iz nekaj zdravilnih gob – shiitake, Ganoderma lucidum, Maitake ...), slabših (npr. iz kvasa ali žit) do povsem nekoristnih. Moramo točno vedeti, kaj potrebujemo in iz katerih količin lahko pričakujemo koristi.

Pomembno je, da je goba zdravilna – ne potrebujem dragega ekstrakta. Pogosta zabloda, ki nas lahko na koncu drago stane. Pri resnih težavah nima smisla uporabljati sušene gobe v prahu, čeprav so "strokovno" zapakirane v kapsulah. Japonski znanstveniki so ugotovili, da vsebuje npr. sušena shiitake okrog 0,15 % Lentinana (uradno antitumorsko zdravilo na Japonskem), sušena Ganoderma lucidum pa približno 2,5 % skupnih beta glukanov (same spojine GL-1, ki lahko zavira rast tumorja tudi do 98,5 %, znatno manj od 1 %). Torej, malo prahu sušenih gob ne pomeni nič.

Najpomembnejše je, da je prava goba – ne potrebujemo dražjih kombinacij. Netočno, čeprav večina izdelkov vsebuje eno vrsto gob ali celo samo eno aktivno snov. Znanstveno je dokazano, da so optimalne kombinacije aktivnih snovi iz več vrst zdravilnih gob zaradi sinergije posameznih sestavin mnogo pomembnejše od "enokomponentnih" proizvodov zaradi večkratnih koristnih učinkov na človekov organizem (npr. aktivirajo in usklajujejo večje število različnih imunoloških reakcij.

Koliko zdravilnih gob je treba jemati in kako dolgo? Zdravilne gobe, sveže ali sušene, so koristne kot hrana. Za resnejše težave (npr. maligne bolezni) je treba uporabljati visoko kakovostne ekstrakte, pogosto tudi dlje časa. Z znanstvenimi raziskavami antitumorskih snovi iz posameznih gob je ugotovljeno, da se najboljši učinki dosežejo z 10-100 mg/kg telesne teže na dan. Čeprav se prvi rezultati občutijo že po 2-4 tednih, je za pomembnejše dolgotrajnejše učinke potrebno nekaj mesecev mikoterapije. Za pomoč pri drugih zdravstvenih težavah se potrebne količine in trajanje uporabe ekstraktov iz zdravilnih gob določijo glede na specifično diagnozo in individualne potrebe uporabnikov.

Preparati v kapsulah vlivajo zaupanje. Morda, še posebej zaradi barve in dizajna. Vendar pa se v kapsule ne more namestiti zadostna količina aktivnih snovi iz zdravilnih gob. Močnejše (terapijske) koncentracije koristnih beta glukanov se dosežejo s komprimiranjem v tablete. Zapleteni tekoči ekstrakti, če vsebujejo glede na količino in razmerje učinkovite doze, so še boljši in še bolj primerni za uporabo.

Ne spreglejte