Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Tina Boh

Četrtek,
29. 11. 2012,
11.23

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Četrtek, 29. 11. 2012, 11.23

8 let

Da se med prazniki ne boste zredili

Tina Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Lepo obložena praznična miza, vabljive in slastne dobrote, likerji, sladke pijače in dišeči mastni prigrizki. Mogoče je videti kot misija nemogoče, vendar lahko ob teh dobrotah ostanete vitki.

Za letošnje praznike se ne boste zredili, lahko si boste privoščili praznične dobrote in hkrati poskrbeli, da bo številka na vaši tehtnici ostala nespremenjena.

Držite se nekaj preprostih napotkov in si brez slabe vesti privoščite nekaj gurmanskih vrhuncev.

Na zabavo nikoli s praznim želodcem Prvo pravilo praznovanj je: ne pojavite se na zabavah ali na obisku pri sorodnikih s praznim želodcem. Preden se odpravite od doma, pojejte kakšen zdrav in lahek prigrizek. Ko bodo pred vas postavili obložen krožnik dobrot, se boste brzdali in ne boste nanj planili, kot da bo čez nekaj trenutkov konec sveta. Privoščili si boste samo kakšen vljudnostni prigrizek, ki bo zadovoljil vaše brbončice in ne bo šokiral vašega telesa.

Jejte počasi in z občutkom Možgani potrebujejo kar 20 minut, da zaznajo, da je želodec sit. Zato jejte počasi in hrano dobro prežvečite. Na krožnik si nalagajte majhne porcije hrane, saj tako ne boste čutili pritiska, da morate vse pojesti.

Brez mastnih prigrizkov Ta mesec je še bolj pomembno, da se držite zlatega pravila, da morajo biti prigrizki med glavnimi obroki zdravi in lahki. Jejte čim več sadja in zelenjave, nikakor pa ne zapolnite majhne lakote s sladkarijami ali mastnimi mesnimi narezki.

Telovadite Če se še vedno niste vpisali na kakšno vodeno vadbo, je december skrajni čas, da pomigate z boki, okrepite mišice in pošteno pokurite vse odvečne kalorije. Če ste na splošno že precej dejavni, potem morate ta mesec obdržati kondicijo in vztrajati. Tisti, ki boste telovadili vsaj trikrat na teden, lahko brez slabe vesti pojeste kakšen košček potice več.

Zmerno z alkoholom Službene zabave, tradicionalna srečanja s sorodniki in prijatelji neizogibno vodijo do nazdravljanja s kakšnim kozarčkom vina, penine ali koktajla. Kozarček vam ne bo škodil, vendar se zavedajte, da čezmerno uživanje alkohola škodi vašem zdravju, hkrati pa je tudi zelo kalorično.

Priboljški niso za vsak dan Vsekakor ne smete svojega telesa namastiti z vsakodnevnim vnosom prazničnih dobrot. December je zelo dolg in če boste pretiravali, boste proti koncu meseca napihnjeni in slabe volje. Zato si že vnaprej zarišite načrt, katere dneve v tednu si boste dovolili kakšen sladek prekršek. Dovoljena sta samo dva dneva v tednu.

Ne pozabite na zdravo hrano Če je december, še ne pomeni, da morate popolnoma pozabiti na svoje zdrave prehranjevalne navade. Ko je le mogoče, si skuhajte zdrave obroke, polne zelenjave, pustega mesa ali rib.

Tudi zdravo je lahko slastno Tudi zdrave, doma pripravljene sladice so lahko zelo slastne. Zato pri letošnji peki peciva zmanjšajte količino masla, namesto belega sladkorja uporabite med ali trsni sladkor in izognite se beli moki. Naj bodo vaše sladice bogate s suhim sadjem in nekaj oreščki, začinite jih z medom in pravimi božičnimi začimbami.

Ne spreglejte