SiolNET. Trendi TV Telekoma Slovenije
Oglasna vsebina: Telekom Slovenije, d. d.
  • Messenger
  • Messenger
Že v videoteki DKino!

Ujeta morska deklica (Mermaid Down)

Ujeta morska deklica
Blitz Film & Video Distribution
Oglasna vsebina: Telekom Slovenije, d. d.

Domiselna neodvisna grozljivka o mitskem podmorskem bitju, ki proti svoji volji pristane v psihiatrični ustanovi, kjer se je v boju za svoje življenje prisiljeno zanesti na svoje preživetvene nagone.

ZDA │ 2019 │ 90 min. │ Grozljivka

R: Jeffrey Grellman│ I: Alexandra Bokova, Megan Therese Rippey, Eryn Rea

IMDb: 6,5/10 │ Uporabniki Rotten Tomatoes: 86 % │ Uporabniki Googla: 55 %

Ribiča v Tihem oceanu v mrežo ujameta morsko deklico in ji odrežeta rep z namenom, da bi ga prodala najboljšemu ponudniku, deklici pa naposled zrasteta nogi, ki ju ne zna uporabljati.

Beg ljubimcev Trendi Merritt Wever in Domhnall Gleeson sta ljubimca na begu

Nesrečnico pošljejo v psihiatrično ustanovo, vendar ji tam nihče ne verjame, da je morska deklica. Nato pa jo pod drobnogled vzameta glavna medicinska sestra in zdravnik …

1 / 6
2 / 6
3 / 6
4 / 6
5 / 6
6 / 6

"Ujeta morska deklica je čudovita, globoko ganljiva zgodba o ribi izven vode – vizualno osupljiva domišljijska grozljivka, ki je zlahka ena od najboljših tega leta." Joy Robinson, Morbidly Beautiful

TV-priporočila: Filmi o superjunakih Trendi Naši zavezniki v boju proti koronavirusu

"Tega filma ne morem priporočiti vsem, zagotovo pa ga lahko tistim, ki uživajo ob edinstvenih idejah, ki so izvedene brez lahkomiselnih zadržkov." Freddy Beans, Ain't It Cool News

Napovednik filma Ujeta morska deklica:

Zanimivosti:

  • Proračun te neodvisne grozljivke je znašal samo 85 tisoč ameriških dolarjev (dobrih 77 tisoč evrov), vsa potrebna finančna sredstva za produkcijo pa so zbrali prek platforme za množično financiranje IndieGoGo.
  • Ujeta morska deklica Scenarij sta napisala režiser filma Jeffrey Grellman (Whiskey Blue) in klinična psihologinja dr. Kelly Lauren Baker, zgodba pa naj bi predstavljala metaforo našega ravnanja z oceani in nasilja nad ženskami.
  • V Rusiji rojena Alexandra Bokova, vnukinja ruske gledališke igralke Alle Bokove, je prve izkušnje pred kamero pridobila kot voditeljica otroške TV-oddaje Mlada leta.
    Ujeta morska deklica
    Kot najstnica se je preselila v ZDA, kjer je nameravala uresničiti svojo drugo strast – delo na področju človekovih pravic. Po pridobitvi diplome iz politologije na univerzi v San Franciscu pa jo je pot vodila nazaj k njenim umetniškim koreninam.
HBO: Gospa Amerika Trendi Oskarjevka Cate Blanchett kot konservativna "gospa Amerika"

Videoteka DKino na televiziji Telekoma Slovenije: programsko mesto 5.

Film je na voljo tudi v spletni videoteki DKino na www.tvin.si.


 V videoteki DKino si oglejte tudi:

Barva apokalipse Trendi Barva apokalipse (Color Out of Space) Ne izpusti me Trendi Ne izpusti me (Don't Let Go) Doktor Sleep Trendi Doktor Sleep (Doctor Sleep)

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin