SiolNET. Trendi TV Telekoma Slovenije
Oglasna vsebina: Telekom Slovenije, d. d.
  • Messenger
  • Messenger
Že v videoteki DKino!

Teža prepričanj (Burden)

Teža prepričanj
Blitz Film & Video Distribution
Oglasna vsebina: Telekom Slovenije, d. d.

Na filmskem festivalu Sundance nagrajena drama o pripadniku zloglasnega Kukluksklana, ki želi pobegniti pred svojo rasistično preteklostjo, pri čemer mu pomaga temnopolti pastor. Film z zvezdniško igralsko zasedbo so navdihnili resnični dogodki.

ZDA │ 2018 │ 112 min. │ Drama

R: Andrew Heckler │ I: Garrett Hedlund, Forest Whitaker, Andrea Riseborough

IMDb: 6,4/10 │ Rotten Tomatoes: 51 % │ Uporabniki Googla: 82 %

Ko v Južni Karolini odprejo muzej Kukluksklana, je duhovnik David Kennedy odločen preprečiti rasno nestrpnost, člane njegove župnije pa pretrese spoznanje, da želi pomagati Miku Burdenu.

Lov na čarovnice Trendi To je najodmevnejša skandinavska serija leta

Mike je namreč sirota, ki so ga vzgojili člani klana, odnosa, ki ju je vzpostavil z materjo samohranilko in srednješolskim prijateljem, pa ga prisilita, da premisli o svojih dolgoletnih prepričanjih.

1 / 12
2 / 12
3 / 12
4 / 12
5 / 12
6 / 12
7 / 12
8 / 12
9 / 12
10 / 12
11 / 12
12 / 12

"Film integritete, ki ima nekaj boljšega od družbene vesti. Ima družben namen. Če si ga boste ogledali, se boste nečesa naučili." Mick LaSalle, San Francisco Chronicle

TV-priporočila: Nevarnosti iz globin Trendi Nevarnosti iz globin

"Stopiti na stran angelov se v filmih lahko zdi hipno, toda Teža prepričanj ima eleganco, da pokaže, kako težavna in mučna izbira je to lahko." Kenneth Turan, Los Angeles Times

Napovednik filma Teža prepričanj:

Zanimivosti:

  • Film so premierno prikazali na mednarodnemu festivalu neodvisnega filma Sundance, kjer mu je občinstvo podelilo nagrado za najboljši dramski celovečerec, potegoval pa se je tudi za najprestižnejšo nagrado festivala – veliko nagrado žirije.
  • Teža prepričanj Zgodbo so navdihnili resnični dogodki in osebnosti.

    Nekdanji klanovec Michael Burden (v filmu ga igra Garrett Hedlund) je bil nekoč lastnik trgovine, ki se je specializirala za prodajo oblačil za neonaciste in druge zagovornike bele nadvlade, medtem ko je David Kennedy (tega je upodobil oskarjevec Forest Whitaker) v Južni Karolini baptistični pastor in borec za državljanske pravice.
  • Teža prepričanj Igralsko zasedbo filma dopolnjujeta dvakratni nominiranec za oskarja Tom Wilkinson in prejemnik osmih grammyjev Usher Raymond, Mikovo dekle Judy pa je upodobila Andrea Riseborough.
  • Nekdanji igralec Andrew Heckler je odigral manjše vloge v TV-serijah in filmih, kot sta Raztresena Ally (1997) in Armagedon (1997), Teža pravice (2018) pa je njegov režijski in scenaristični prvenec.
  • Film je prispel na redni spored ameriških kinematografov šele konec februarja 2020, kar je več kot dve leti po premieri na festivalu Sundance.
Julij 2020 na HBO Trendi Julijska pot do filmskih in TV-zvezd

Videoteka DKino na televiziji Telekoma Slovenije: programsko mesto 5.

Film je na voljo tudi v spletni videoteki DKino na www.tvin.si.


 V videoteki DKino si oglejte tudi:

Črni KKKlanovec Trendi Črni KKKlanovec (BlacKkKlansman) Nesrečniki Trendi Nesrečniki (Les Misérables) Samo milost Trendi Samo milost (Just Mercy) Koža Trendi Koža (Skin)

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin