SiolNET. Trendi TV Telekoma Slovenije
Oglasna vsebina: Telekom Slovenije, d. d.
  • Messenger
  • Messenger
Že v videoteki DKino!

Samo milost (Just Mercy)

Samo milost
Just Mercy © 2019 Warner Bros. Entertainment Inc. All Rights Reserved.
Oglasna vsebina: Telekom Slovenije, d. d.

Pri kritikih pohvaljena kriminalna drama pripoveduje resnično zgodbo o mladem odvetniku (zvezdnik franšize Creed Michael B. Jordan), ki prevzame primer po krivici obtoženega in na smrt obsojenega zapornika (oskarjevec Jamie Foxx). Izvrstno igralsko zasedbo filma dopolnjuje oskarjevka Brie Larson.

ZDA │ 2019 │ 131 min. │ Biografska kriminalna drama

R: Destin Daniel Cretton │ I: Michael B. Jordan, Jamie Foxx, Brie Larson, Rob Morgan

IMDb: 7,5/10 │ Rotten Tomatoes: 83 % │ Uporabniki Googla: 92 %

Mladi ambiciozni odvetnik Bryan Stevenson bi se po sveži diplomi s Harvarda lahko odločil za marsikatero donosno zaposlitev, a se raje odpravi v Alabamo, da bi tam branil ljudi, obtožene po krivem.

HBO: Gospa Amerika Trendi Oskarjevka Cate Blanchett kot konservativna "gospa Amerika"

Ko se na njegovi mizi pojavi primer na smrt obsojenega zapornika Walterja McMilliana, se Stevenson poda v pravno bitko, ki bo zaznamovala zgodovino in pokazala, da nikoli ni prepozno za pravico.

1 / 10
2 / 10
3 / 10
4 / 10
5 / 10
6 / 10
7 / 10
8 / 10
9 / 10
10 / 10

"Globoko ganljivo in na trenutke skoraj neznosno žalostno ..." Sara Stewart, New York Post

TV-priporočila: Filmske upodobitve knjižnih del Trendi Spektakularne filmske upodobitve knjižnih del

"Ta uničujoče ganljiva in na resnični zgodbi temelječa drama razkrije nezaslišane zlorabe v pravosodnem sistemu – tiste, ki ji jih je težko popraviti." Richard Brody, New Yorker

Napovednik filma Samo milost:

Zanimivosti:

  • Scenarij Andrewa Lanhama in režiserja filma Destina Daniela Crettona temelji na leta 2014 izdanih spominih Bryana G. Stevensona, naslovljenih Just Mercy: A Story of Justice and Redemption (Samo milost: zgodba o pravici in odrešitvi).
  • Samo milost Oskarjevec Jamie Foxx je bil za stransko vlogo Walterja McMilliana nominiran za nagrado ameriškega igralskega ceha (Screen Actors Guild - SAG).
  • To je tretji skupni projekt oskarjevke Brie Larson (Soba) in režiserja Destina Daniela Crestona po dramah Varna hiša (2013) in Stekleni grad (2017), Larsonova in Tim Blake Nelson pa sta pred tem filmom skupaj igrala že v družinski komediji Mali prijatelj (2006) in romantični drami Don Jon (2013).
  • Samo milost Avtor literarne predloge Bryan G. Stevenson je v filmu upodobil svojega lastnega brata Howarda Stevensona mlajšega.
  • Tako Michael B. Jordan kot Brie Larson sta igrala v filmih iz Marvelovega filmskega vesolja. Jordana smo si lahko ogledali v filmu Črni panter (2018), Larsonovo pa v filmih Stotnica Marvel (2019) in Maščevalci: zaključek (2019).
Beg ljubimcev Trendi Merritt Wever in Domhnall Gleeson sta ljubimca na begu

 V videoteki DKino si oglejte tudi:

Richard Jewell Trendi Richard Jewell Kalne vode Trendi Kalne vode (Dark Waters) Prevarantke na Wall Streetu Trendi Prevarantke na Wall Streetu (Hustlers)

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin