SiolNET. Trendi TV Telekoma Slovenije
Oglasna vsebina: Telekom Slovenije, d. d.
  • Messenger
  • Messenger
Že v videoteki DKino!

Kalne vode (Dark Waters)

Kalne vode
Blitz Film & Video Distribution
Oglasna vsebina: Telekom Slovenije, d. d.

Po resničnih dogodkih posnet in srh vzbujajoč dramatični triler o korporativnem odvetniku (Mark Ruffalo), ki je v imenu zastrupljenih prebivalcev vložil tožbo proti veliki ameriški korporaciji zaradi dolgotrajne zgodovine onesnaženja okolja z nevarnimi nenadzorovanimi kemikalijami.

ZDA │ 2019 │ 121 min. │ Dramatični triler

R: Todd Haynes│ I: Mark Ruffalo, Anne Hathaway, Tim Robbins, Bill Pullman

IMDb: 7,6/10 │ Rotten Tomatoes: 90 % │ Uporabniki Googla: 90 %

Ugleden korporacijski odvetnik Rob Bilott je vso kariero posvetil zastopanju podjetij kemične industrije, dokler ni spoznal, kakšne posledice ta podjetja puščajo na ljudeh, živalih in okolju.

HBO: Gospa Amerika Trendi Oskarjevka Cate Blanchett kot konservativna "gospa Amerika"

Bilott v imenu tožnikov iz Zahodne Virginije vloži tožbo proti korporaciji, ki je 40 let prikrivala informacije o zastrupljanju vode, za zadostitev pravice pa tvega kariero, družino in lastno življenje.

1 / 9
2 / 9
3 / 9
4 / 9
5 / 9
6 / 9
7 / 9
8 / 9
9 / 9

"Todd Haynes je posnel prvi korporativni triler, ki je poziv k ukrepanju, saj se boste po ogledu počutili vse prej kot varne." Owen Gleiberman, Variety


"Ta film ostane z vami, tesno ovit in nevsiljivo grozljiv." Hannah Woodhead, Little White Lies


Beg ljubimcev Trendi Merritt Wever in Domhnall Gleeson sta ljubimca na begu

"Kalne vode so film gospoda Ruffala – tako v zorenju kot v izvedbi –, njegovi strasti pa je bilo dobro zadoščeno." Joe Morgenstern, Wall Street Journal


"Slabi fantje imajo ves denar, toda mi imamo vsaj neodvisne ustvarjalce in filmske zvezde, kot je Ruffalo." David Edelstein, New York Magazine/Vulture

Napovednik filma Kalne vode:

Zanimivosti:

  • Scenarij Maria Correa in Matthewa Michaela Carnahana (Svetovna vojna Z, Katastrofa na Horizontu) temelji na članku Nathaniela Richa The Lawyer Who Became DuPont's Worst Nightmare (Odvetnik, ki je postal DuPontova najhujša nočna mora), ki so ga objavili leta 2016 v reviji New York Times Magazine.
  • Kalne vode O škodljivem ravnanju korporacije DuPont so poročali tudi novinarji nekaterih drugih medijev, Robert Bilott pa je svojo 20-letno pravno bitko proti korporaciji podrobno opisal v svojih spominih, naslovljenih Exposure (Izpostavitev).
  • V filmu igrata dva prejemnika oskarja, Tim Robbins in Anne Hathaway, in dva nominiranca za to nagrado – Mare Winningham in Mark Ruffalo –, režiser Kalnih vod Todd Haynes pa se je za oskarja potegoval z izvirnim scenarijem drame Daleč od nebes (2003).
  • Kalne vode To je po filmu Foxcatcher: boj z norostjo (2014) že drugi celovečerec, katerega zgodba se navezuje na družino DuPont in v katerem igra Mark Ruffalo.
  • Glavni igralec Mark Ruffalo je tudi eden od producentov filma.
  • Resnični sin Roba Bilotta Ted Bilott je delal kot pripravnik v umetniškem oddelku tega filma.
TV-priporočila: Filmi o vesolju Trendi Filmi, ki vas bodo popeljali med zvezde

Videoteka DKino na televiziji Telekoma Slovenije: programsko mesto 5.

Film je na voljo tudi v spletni videoteki DKino na www.tvin.si.


 V videoteki DKino si oglejte tudi:

Prevarantke na Wall Streetu Trendi Prevarantke na Wall Streetu (Hustlers) One so bombe Trendi One so bombe (Bombshell) Parazit Trendi Parazit (Gisaengchung/Parasite)

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin