Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
21. 4. 2020,
12.29

Osveženo pred

2 meseca, 2 tedna

Oglasna vsebina: Telekom Slovenije, d. d.

1

Natisni članek

zgodovinski film advertorial biografski film Terrence Malick TV Telekoma Slovenije

Torek, 21. 4. 2020, 12.29

2 meseca, 2 tedna

Že v videoteki DKino!

Skrito življenje (A Hidden Life)

Oglasna vsebina: Telekom Slovenije, d. d.

1

Skrito življenje | Blitz Film & Video Distribution

Blitz Film & Video Distribution

Sloviti Terrence Malick (Tanka rdeča črta, Drevo življenja) prinaša hvaljeno, za zlato palmo nominirano zgodovinsko dramo, ki temelji na resničnih dogodkih in predstavlja posvetilo enemu od nesojenih junakov druge svetovne vojne.

ZDA, Velika Britanija, Nemčija │ 2019 │ 166 min. │ Zgodovinska biografska drama

R: Terrence Malick│ I: August Diehl, Michael Nyqvist, Matthias Schoenaerts

IMDb: 7,5/10 │ Rotten Tomatoes: 90 % │ Uporabniki Googla: 81 %

Ob izbruhu druge svetovne vojne nacistične oblasti od mladega avstrijskega vaščana Franza Jägerstätterja zahtevajo, da zapriseže zvestobo Adolfu Hitlerju in tretjemu rajhu.

HBO: Gospa Amerika
Trendi Oskarjevka Cate Blanchett kot konservativna "gospa Amerika"

Sovaščani ga prepričujejo, naj se tej zahtevi ne upira, a Jägerstätter se zateče k ugovoru vesti in zavrne odhod na fronto, pa čeprav se zaveda, da ga bo to privedlo v zapor ali celo v smrt.

Fotogalerija
1 / 10

"Skrito življenje je nesporno najboljše delo, ki ga je Malick ustvaril v osmih letih – kot preizkus vere, prepričanja in žrtvovanja, pa tudi kot dokaz koncepta za njegov značilen slog." Ann Hornaday, Washington Post


"Skrito življenje ni toliko zgodba kot izkušnja, duhovno potovanje, dostopno skozi svetlobo in zvok. Malick ne presega filmske umetnosti. On jo blagoslovi." Barbara VanDenburgh, Arizona Republic

TV-priporočila: Filmi o vesolju
Trendi Filmi, ki vas bodo popeljali med zvezde

"Skrito življenje je luciden in skrajno kljubovalen portret vere v krizi. Je intimna epopeja o brezmejni moči, potrebni za upor, in pogumu, nujnem za vztrajanje pri svojih vrlinah kljub dvomu, v svetu, ki tega morda nikoli ne bo nagradil.


Nedvomno najboljši Malickov film po Drevesu življenja." Justin Chang, The Los Angeles Times

Napovednik filma Skrito življenje:

Zanimivosti:

  • Skrito življenje (A Hidden Life) je najdaljši film Terrencea Malicka in njegov prvi celovečerec po Novem svetu (2005), ki ima linearno pripoved, režiser pa je film montiral skoraj tri leta.
  • Skrito življenje | Foto: Zgodba Franza Jägerstätterja je bila zunaj St. Radegunda malo znana in je morda nikoli ne bi odkrili, če ne bi bilo raziskave Američana Gordona Zahna, ki je to avstrijsko vas obiskal v 70. letih prejšnjega stoletja.
  • To je zadnji film leta 2017 umrlega švedskega igralca Michaela Nyqvista in leta 2019 umrlega švicarskega igralca Bruna Ganza.
    Prvi je najbolj znan po vlogi preiskovalnega novinarja Mikaela Blomkvista v švedski trilogiji Millennium (2009), drugi pa po vlogi Adolfa Hitlerja v nemško govoreči zgodovinski drami Propad (2004).
  • Skrito življenje | Foto: Igralsko zasedbo filma sestavljajo izključno evropski igralci in igralke, večina pa jih prihaja iz treh nemško govorečih držav – Avstrije, Švice in Nemčije.
  • Film so premierno predvajali na festivalu v Cannesu, tri Jägerstätterjeve hčerke pa so si ga ogledale nekaj dni prej na posebni projekciji na njihovem domu.

    Po besedah ​​igralke Valerie Pachner je bil film vsem trem sestram zelo všeč.
    Skrito življenje | Foto: Te sicer še vedno živijo v vasi Radegund, kjer sta živela njihova starša, Radegund pa je bil tudi prvoten naslov filma.
  • Skrito življenje je po Božanskih dnevih (1978) in Drevesu življenja (2011) že tretji Mallickov film, ki se je v Cannesu potegoval za prestižno zlato palmo.

    Film Drevo življenja je zlato palmo tudi prejel, film Skrito življenje pa je s festivala odnesel nagrado Françoisa Chalaisa, ki jo podeljuje združenje novinarjev.
Beg ljubimcev
Trendi Merritt Wever in Domhnall Gleeson sta ljubimca na begu

Videoteka DKino na televiziji Telekoma Slovenije: programsko mesto 5.

Film je na voljo tudi v spletni videoteki DKino na www.tvin.si.


 V videoteki DKino si oglejte tudi:

Kalne vode
Trendi Kalne vode (Dark Waters)
Parazit
Trendi Parazit (Gisaengchung/Parasite)
1917
Trendi 1917
Ne spreglejte