SiolNET. Trendi TV Telekoma Slovenije
0,04

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Že v videoteki DKino!

Geovihar (Geostorm)

0,04

termometer

Geovihar (Geostorm)

Akcijski ZF-triler ustvarjalcev Dneva neodvisnosti z Gerardom Butlerjem v vlogi znanstvenika, ki mora odpraviti napako satelitskega progama, namenjenega nadzorovanju vremena, preden ta uniči Zemljo.

ZDA/2017/104 min.
Režija: Dean Devlin
Igrajo: Gerard Butler, Jim Sturgess, Abbie Cornish, Andy Garcia, Ed Harris, Daniel Wu, Amr Waked
Žanr: Akcijski ZF-triler
Ocena IMDb: 5,4/10│ Rotten Tomatoes: 13 %

Da bi Zemljo obvarovali pred naravnimi katastrofami, so svetovni voditelji ustvarili mrežo satelitov, s katerimi je mogoče nadzorovati globalno podnebje in ustvariti varnejše vremenske razmere.Ko se na programski opremi pojavi napaka in začnejo sateliti Zemljo napadati, namesto da bi jo varovali, mora znanstvenik Jake s pomočjo svoje ekipe odkriti vir grožnje, preden geovihar izbriše vse in vsakogar z njenega obličja.


Geovihar (Geostorm)


Zanimivosti:

Geovihar je režijski prvenec Deana Devlina, producenta in scenarista hollywoodskih spektaklov Zvezdna vrata (1994), Dan neodvisnosti (1996) in Godzila (1998).

• Film bi moral prispeti v kina že marca 2016, a je studio Warner Bros. njegovo premiero večkrat prestavil, tako da so ga začeli predvajati šele oktobra 2017.

• Producent Jerry Bruckheimer se je projektu pridružil v zadnji fazi produkcije z nalogo, da ga izboljša. Ker je bil Devlin takrat zaseden z drugimi projekti, je dodatne prizore pod Brucheimerjevim nadzorom posnel režiser Dredda (1995) Danny Cannon.

Geovihar (Geostorm)

• Zgodba Geoviharja je podobna zgodbi filma Das Arche Noah Prinzip (1984) – celovečernega prvenca režiserja Dneva neodvisnosti in Devlinovega dolgoletnega sodelavca Rolanda Emmericha.

Jim Sturgess in Ed Harris sta bila soigralca že v pustolovski drami Pot v svobodo (2010).

• Eden od satelitov se imenuje RocknRolla, v filmu pa slišimo tudi omembo gore Olimp. To sta referenci na filma Rokenroler (2008) in Padec Olimpa (2013), v katerih je prav tako igral Gerard Butler.


V videoteki DKino si oglejte tudi:


Napovednik filma Geovihar:

[video: 67888 / ]


Videoteka DKino na televiziji Telekoma Slovenije: programsko mesto 5.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin