Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
22. 1. 2018,
12.19

Osveženo pred

4 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Jeff Bridges Channing Tatum Taron Egerton Halle Berry Julianne Moore Colin Firth Matthew Vaughn Kingsman TV Telekoma Slovenije DKino

Ponedeljek, 22. 1. 2018, 12.19

4 leta, 6 mesecev

Že v videoteki DKino!

Kingsman: Zlati krog (Kingsman: The Golden Circle)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Kingsman: Zlati krog

V nadaljevanju akcijsko-komične uspešnice iz leta 2014 se agenti Kingsmana povežejo z ameriško tajno organizacijo, da bi onemogočili megalomanskega zlikovca, ki želi zavladati svetu.

ZDA, Velika Britanija/2017/135 min.
Režija: Matthew Vaughn
Igrajo: Colin Firth, Julianne Moore, Taron Egerton, Halle Berry, Elton John, Channing Tatum, Jeff Bridges
Žanr: Akcijska komična pustolovščina
Ocena IMDb: 6,9/10│ Rotten Tomatoes: 51 %

Po uničenju sedeža Kingsmana se uslužbenci te tajne organizacije prikopljejo do odkritja zavezniške obveščevalne službe, ki je bila v ZDA ustanovljena istega dne kot njihova.

V novi pustolovščini, v kateri se znajdejo na preizkušnji tako sposobnosti kot ostroumnost agentov, se elitni tajni organizaciji družno podata v boj proti neizprosnemu skupnemu sovražniku, da bi rešili svet.



"V ustvarjanju izvirnika sem neznansko užival, zato mi je bila všeč tudi zamisel o nadaljevanju. Toda to je zahteven podvig. Občinstvu je všeč tisto, kar se je dogajalo prej, a če boš ponavljal zadeve iz prvega filma, bo novi dolgočasen in neizviren." Matthew Vaughn, režiser in soscenarist filma


Kingsman: Zlati krog | Foto:


Zanimivosti:

• Film je nadaljevanje svetovne uspešnice Kingsman: Tajna služba, ta pa temelji na leta 2012 izdanem stripu The Secret Service (Tajna služba), ki sta ga ustvarila Mark Millar in Dave Gibbons.

• Če odmislimo film Možje X: Prvi razred, ki je bil preddel prejšnjih filmov iz franšize Možje X, je Zlati krog prvo nadaljevanje, ki ga je režiral Matthew Vaughn.

• V igralski zasedbi filma najdemo kar pet oskarjevcev. To so Julianne Moore, Halle Berry, Jeff Bridges, Colin Firth in Elton John.

Kingsman: Zlati krog | Foto:

• Julianne Moore se je pri upodobitvi zlikovke Poppy zgledovala po vlogi Lexa Luthorja, ki jo je v filmih o Suermanu igral Gene Hackman, režiser Vaughn pa je njen lik opisal kot "Martho Stewart na cracku".

• Colin Firth in Julianne Moore sta bila soigralca že v prvencu Toma Forda Osamljeni mož (2009), Firth pa si je z vlogo v tem filmu prislužil prvo nominacijo za oskarja. Kipec je prejel naslednje leto, in sicer za vlogo v Kraljevem govoru.

Channing Tatum je prizor, v katerem njegov lik pleše pod vplivom virusa, v celoti improviziral.

Kingsman: Zlati krog | Foto:

• Prvotna različica filma je trajala kar tri ure in 40 minut. Vodilni pri studiu FOX so režiserja vprašali, ali želi projekt razdeliti na dva celovečerca, a se je odločil, da bo film skrajšal na dobri dve uri.

• To je tretji skupni projekt Jeffa Bridgesa in Julianne Moore po filmih Veliki Lebowski (1998) in Sedmi sin (2014).

• Vaughn je v intervjuju za britansko revijo Total Film razkril, da načrtuje še tretji film o organizaciji Kingsman, v vlogi zlikovca pa si najbolj želi videti Dwayna Johnsona.


V videoteki DKino si oglejte tudi:


Napovednik filma Kingsman: Zlati krog:


Videoteka DKino na televiziji Telekoma Slovenije: programsko mesto 5.


Film si lahko ogledate tudi v HD-kakovosti!

Vsebine visoke ločljivosti so na voljo uporabnikom, ki dostopajo do televizije Telekoma Slovenije prek optičnih povezav Telekoma Slovenije, uporabljajo BOX in imajo vsaj HD-ready TV-sprejemnik. Za preizkus delovanja HD-vsebin v videoteki DKino uporabite brezplačen predogled.

Ne spreglejte