Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
26. 1. 2018,
9.10

Osveženo pred

4 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

TV Telekoma Slovenije DKino Steven Soderbergh Adam Driver Katie Holmes Channing Tatum Daniel Craig Hilary Swank Riley Keough

Petek, 26. 1. 2018, 9.10

4 leta, 6 mesecev

Že v videoteki DKino!

Loganovi srečneži (Logan Lucky)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Loganovi srečneži (Logan Lucky)

Channing Tatum, Adam Driver in Daniel Craig v hvaljeni akcijski komediji oskarjevca Stevena Soderbergha o družini, ki načrtuje velik roparski podvig med dirko zveze Nascar.

ZDA/2017/114 min.
Režija: Steven Soderbergh
Igrajo: Adam Driver, Daniel Craig, Channing Tatum, Seth MacFarlane, Katie Holmes, Hilary Swank
Žanr: Akcijska kriminalna komedija
Ocena IMDb: 7,1/10│ Rotten Tomatoes: 92 %

Nezaposleni rudar iz Zahodne Virginije Jimmy Logan nujno potrebuje denar, zato skuje premeten načrt o ropu prizorišča avtomobilske dirke Motor Speedway v sosednji Severni Karolini, in to med dirko zveze Nascar.

Pri načrtovanju ropa se mu pridružita enoroki brat Clyde, veteran vojne v Iraku in točaj v lokalnem baru, ter z avtomobili obsedena sestra, frizerka Mellie.



Če želijo Loganovi, ki se jih drži huda smola, izpeljati rop, bodo potrebovali pomoč ekscentričnega strokovnjaka za rušenje Joeja Banga, toda najprej ga morajo rešiti iz zapora, skupinici pa kmalu začne slediti še agentka FBI Sarah Grayson.


Loganovi srečneži (Logan Lucky) | Foto:


Zanimivosti:

• To je prvi celovečerec Stevena Soderbergha (Preprodajalci, trilogija Ocean) po letu 2013, ko je režiral biografski TV-film Moje življenje z Liberacejem in napovedal svojo upokojitev od režije.

• Soderbergh je film financiral in distribuiral prek svojega podjetja Fingerprint Releasing, kar mu je omogočalo, da je obdržal popoln nadzor nad projektom.

Scenarij je opisal kot "neglamurozno različico Oceanovih 11", za režijo filma pa naj bi se odločil zato, ker ni našel nobenega drugega primernega režiserja.

• Identiteta debitantske scenaristke Rebecce Blunt je sprožila veliko ugibanj, saj sta samo Soderbergh in Adam Driver osebno zatrdila, da ta zares obstaja. Po nekaterih virih gre za psevdonim režiserjeve žene Jules Asner, po drugih pa naj bi scenarij napisal sam Soderbergh.

Loganovi srečneži (Logan Lucky) | Foto:

• To je po filmih Izdana (2011), Vroči Mike (2012) in Stranski učinki (2013) že četrti Soderberghov celovečerec, v katerem igra Channing Tatum. V Vročem Miku je igrala tudi Riley Keough.

• V filmu bi morala igrati Michael Shannon in Matt Damon, a sta oba zaradi drugih obveznosti od projekta odstopila, Katherine Heigl pa se je vlogi, ki jo je na koncu odigrala Katie Holmes, odpovedala zaradi nosečnosti.

• Adam Driver je v Vojni zvezd: Sila se prebuja (2015) igral Kyla Rena, Daniel Craig (Skyfall, Spectre) pa se je v omenjenem filmu pojavil v gostujoči vlogi jurišnika.

• Prometnega policista, ki ustavi ostarelo ženičko, je odigral pred kratkim upokojeni voznik zveze Nascar Carl Edwards, v filmu pa se v gostujočih vlogah pojavijo še številni drugi vozniki te slovite dirkaške zveze (Ryan Blaney, Kyle Busch, Brad Keselowski, Joey Lagano, Jeff Gordon …).


V videoteki DKino si oglejte tudi:


Napovednik filma Loganovi srečneži:


Videoteka DKino na televiziji Telekoma Slovenije: programsko mesto 5.

Film je na voljo tudi v spletni videoteki DKino na www.tvin.si.


Film si lahko ogledate tudi v HD-kakovosti!

Vsebine visoke ločljivosti so na voljo uporabnikom, ki dostopajo do televizije Telekoma Slovenije prek optičnih povezav Telekoma Slovenije, uporabljajo BOX in imajo vsaj HD-ready TV-sprejemnik. Za preizkus delovanja HD-vsebin v videoteki DKino uporabite brezplačen predogled.

Ne spreglejte