SiolNET. Trendi TV Telekoma Slovenije
0,06

termometer

 • Messenger
 • Messenger
Že v videoteki DKino!

Divjina (Wildlife)

0,06

termometer

Divjina
Wildlife © 2018 Sony Pictures Television Inc. All Rights Reserved.

Izjemen režijski in scenaristični prvenec igralca Paula Dana nas z redko videno rahločutnostjo postavi v kožo odraščajočega fanta, ki opazuje ločitev svojih staršev (Carey Mulligan in Jake Gyllenhaal). Film je omrežil kritike in obšel številne pomembnejše festivale, pod naslovom Divje življenje pa so ga predvajali tudi na Liffu.

ZDA │ 2018 │ 100 min. │ Drama

R: Paul Dano│ I: Jake Gyllenhaal, Carey Mulligan, Bill Camp, Ed Oxenbould

Ocena IMDb: 7,0/10 │ Rotten Tomatoes: 94 % │ Uporabniki Googla: 83 %

Film nas popelje na začetek 60. let prejšnjega stoletja v majhno mestece na severu ZDA. Ko oče nepričakovano izgubi službo, je družina postavljena pred preizkušnjo. Ranjen je tudi očetov ponos, zato se pridruži gašenju divjega požara ob meji.

Marec na HBO Trendi Marec na HBO: dve novi seriji in štiri akcijske poslastice

Njegova žena in sin nenadoma ostaneta sama, z njegovo odsotnostjo pa se spopadata vsak po svoje. Skozi oči štirinajstletnega Joeja tako spremljamo njegovo odraščanje, ki vodi k velikemu spoznanju o svetu in lastni družini.

1 / 6
2 / 6
3 / 6
4 / 6
5 / 6
6 / 6

"Že od vsega začetka sem vedel, da bom snemal filme o družini. Med odraščanjem sem v svoji družini čutil ogromno ljubezni, a dogajali so se tudi veliki pretresi. Pravo razodetje je bila zame knjiga Wildlife Richarda Forda, ki je razkrivala to dvojnost." Paul Dano, režiser in soscenarist filma

Oskarji 2019 v videoteki DKino Trendi Oglejte si letošnje oskarjevce in nominirance za zlate kipce

"Dano se ne pojavlja v svojem filmu, je pa tekstura njegovega celovečernega prvenca skladna z njegovimi spodobnimi in skrbnimi igralskimi nastopi, pri katerih se zdi, da brezplodno moleduje nepošten svet." Anthony Lane, New Yorker

Napovednik filma Divjina:

Zanimivosti:

 • Režijski in scenaristični prvenec igralca Paula Dana (Naša mala mis, Tekla bo kri) – ta je scenarij napisal skupaj z igralko Zoe Kazan (Ljubezen na prvo bolezen) – temelji na leta 1990 izdanem romanu Wildlife Richarda Forda.
 • Režiser in soscenarist filma Divjina Paul Dano daje napotke igralcu Jaku Gyllenhaalu, Režiser in soscenarist filma Divjina Paul Dano daje napotke igralcu Jaku Gyllenhaalu, Film je doživel svetovno premiero na filmskem festivalu neodvisnega filma Sundance in odprl Teden kritike na festivalu v Cannesu.
  Na festivalu v Torinu je prejel nagrado za najboljši film, predvajali pa so ga še na številnih drugih filmskih festivalih po svetu (Karlovy Vary, Sarajevo, Toronto, New York, Liffe).
 • Po Danovih besedah so bili ustvarjalci v skušnjavi, ali naj uporabijo glas pripovedovalca, vendar so se nazadnje odločili, da si postavijo izziv in film posnamejo brez uporabe tega. Na tak način so vse svoje napore vložili v pripovedovanje zgodbe skozi izkušnjo dečka.
 • Jake Gyllenhaal in Carey Mulligan sta bila soigralca že v filmu Brata (2009), v preteklosti pa sta bila oba nominirana za oskarja.
 • Divjina Paul Dano in Jake Gyllenhaal sta bila soigralca v trilerju Ugrabljeni (2013) in posodila glasova likoma v domišljijski pustolovščini Okja (2017).
 • Ko je Dano zaprosil Richarda Forda za pravice za filmsko priredbo njegovega romana, je prejel naslednji odgovor:
  "Hvaležen sem vam, da se zanimate za mojo knjigo, vendar naj to povem tudi v upanju, da vas dejansko spodbudim. Moja knjiga je moja knjiga, vaš film, če ga boste posneli, bo vaš film. Pri ustvarjanju filma me vaša zvestoba do mojega romana ne bo veliko zanimala. Vzpostavite svoje vrednote, sredstva, cilj. Knjigo pustite v ozadju, da vas ne bo ovirala."
TV-priporočila: Močne filmske junakinje Trendi Filmske borke za enakopravnost spolov

 V videoteki DKino si oglejte tudi:

Favorit Trendi Favorit (The Front Runner) Beli fant Rick Trendi Beli fant Rick (White Boy Rick) Življenje samo Trendi Življenje samo (Life Itself)

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 1
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin