SiolNET. Trendi TV Telekoma Slovenije
Oglasna vsebina: Telekom Slovenije, d. d.
  • Messenger
  • Messenger
Že v videoteki DKino!

Besede na straniščnih stenah (Words On Bathroom Walls)

Besede na straniščnih stenah
Words on Bathroom Walls © 2020 Sony Pictures Television Inc. All Rights Reserved.
Oglasna vsebina: Telekom Slovenije, d. d.

Med kritiki in gledalci odlično sprejeta romantična drama o duhovitem in introspektivnem najstniku z duševno boleznijo, ki se zaljubi v sošolko, ta pa ga navdihne, da odpre svoje srce in se upre temu, da bi ga njegovo bolezensko stanje opredelilo.

ZDA │ 2020 │  106 min. │ Romantična drama

R: Thor Freudenthal I: Charlie Plummer, Taylor Russell, Molly Parker, Andy Garcia

IMDb: 7,0/10 │ Rotten Tomatoes: 89 % │ Uporabniki Googla: 89 %

Srednješolec Adam sanja o tem, da bi postal vrhunski kuhar, a ga ves čas pestijo hude halucinacije. Po psihičnem zlomu ga izključijo in prestavijo na katoliško šolo.

Januar 2021 na HBO Trendi Ptice roparice, čarovnice in baletke, ki potujejo v času

Tam Adam stke čarobno vez s sošolko, ob spopadanju s simptomi težke bolezni pa ga mučijo tudi dvomi, kako bo okolica sprejela njegovo diagnozo.

1 / 8
2 / 8
3 / 8
4 / 8
5 / 8
6 / 8
7 / 8
8 / 8

"V tem portretu nemirne mladosti so žepi resnice, miline in bolečine, nadarjene mlade zvezde pa vedo, kje jih lahko najdejo." Guy Lodge, Variety

TV-priporočila: zgodovinski spektakli Trendi Razburljive in gledljive lekcije iz zgodovine

"Resnično me je navdušila sposobnost filma, da se temi duševne bolezni približa na občutljiv, pronicljiv in premišljen način, ne da bi bil pri tem kadarkoli solzav." Christy Lemire, FilmWeek

Napovednik filma Besede na straniščnih stenah:

Zanimivosti:

  • Scenarij Nicka Navede temelji na istoimenski knjigi Julie Walton.
  • Besede na straniščnih stenah Leta 1999 rojeni Charlie Plummer je nase prvič opozoril s stransko vlogo v biografskem kriminalnem trilerju Ridleyja Scotta Ves denar sveta (2017), z glavno vlogo v drami Moj prijatelj Pete (2017) pa si je prislužil pohvale kritikov in nagrado Marcella Mastroiannija za najboljšega uveljavljajočega se igralca na 74. beneškem filmskem festivalu.
  • Glasbo za film je ustvaril z grammyjem nagrajen duet The Chainsmokers, to pa je tudi prvi filmski album, ki ga je omenjeni dvojec produciral.
  • Besede na straniščnih stenah Nemški režiser Thor Freudenthal (Hotel za pse, Percy Jackson: Morje pošasti) in igralec Devon Bostick sta sodelovala že pri družinski komediji Dnevnik nabritega mulca (2010).
  • Molly Parker in Taylor Russell sta pred tem filmom igrali mater in hčer v znanstvenofantastični TV-seriji Izgubljeni v vesolju.
Januar 2021 na Epic Drama Trendi To je verjetno najboljša TV-serija, ki je še ne poznate
 Videoteka DKino na televiziji Telekoma Slovenije: programsko mesto 5.

 V videoteki DKino si oglejte tudi:

Galerija strtih src Trendi Galerija strtih src (The Broken Hearts Gallery) Leto življenja Trendi Leto življenja (Life in a Year) Kralj Staten Islanda Trendi Kralj Staten Islanda (The King Of Staten Island)

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin