Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
10. 12. 2020,
11.30

Osveženo pred

3 leta, 4 mesece

Oglasna vsebina: Telekom Slovenije, d. d.

Natisni članek

biografski film komedija Pete Davidson Judd Apatow TV Telekoma Slovenije

Četrtek, 10. 12. 2020, 11.30

3 leta, 4 mesece

Že v videoteki DKino!

Kralj Staten Islanda (The King Of Staten Island)

Oglasna vsebina: Telekom Slovenije, d. d.
Kralj Staten Islanda | The King Of Staten Island © 2020 Universal Studios. All Rights Reserved.

The King Of Staten Island © 2020 Universal Studios. All Rights Reserved.

Zvezdnik satirične oddaje Saturday Night Live Pete Davidson je v delno avtobiografski zgodbi pod režijsko taktirko Judda Apatowa (40-letni devičnik, To so 40, Razuzdanka) upodobil zakajenega brezdelneža, ki se mora po smrti svojega očeta premakniti z mrtve točke in podati na pot odraslosti.

ZDA │ 2020 │ 131 min. │ Komična drama

R: Judd Apatow I: Pete Davidson, Marisa Tomei, Bill Burr, Steve Buscemi, Bel Powley

IMDb: 7,1/10 │ Rotten Tomatoes: 74 % │ Uporabniki Googla: 72 %

Potem ko mu je pri sedmih letih umrl oče gasilec, je Scott v življenju dosegel bore malo. Danes je sredi svojih dvajsetih let in še vedno živi doma, kadi marihuano in se brezciljno druži s prijatelji.

Vesel božič
Trendi Božični filmi za vse generacije in okuse

Ko se njegova mama začne dobivati z glasnim gasilcem, se je Scott primoran spoprijeti z žalovanjem in vendarle narediti korak naprej v življenju. Mu bo to tudi uspelo?

Fotogalerija
1 / 7

"Kralj Staten Islanda si prizadeva, da bi dosegel spretno ravnovesje med humorjem in srčno bolečino – lastnostma, ki se zdita trajno vtisnjeni v Davidsonov obraz." Justin Chang, Los Angeles Times


"Kralj Staten Islanda je več kot samo povprečen žanrski film. To je brutalno odkrita prvoosebna pripoved o tem, kaj se lahko zgodi z družino, ko udari tragedija." Will Gompertz, BBC.com

December 2020 na HBO
Trendi Decembrska evforija z Jamesom Bondom ter enim in edinim Ivanom

"Če so obstajali dvomi o tem, da ima Pete Davidson vse, kar potrebuje, da bi postal čudovit igralec, bi jih ta film moral razbliniti." Owen Gleiberman, Variety


"Čeprav je Apatow gonilna sila Hollywooda, Kralj Staten Islanda ni običajen hollywoodski izdelek, temveč del osebnega filmskega ustvarjanja tako režiserja kot zvezde." Don Aucoin, Boston Globe

Napovednik filma Kralj Staten Islanda:

Zanimivosti:

  • Film je delno avtobiografski prikaz življenja glavnega igralca in stand-up komika Peta Davidsona. Ta je bil star le sedem let, ko je v terorističnem napadu v New Yorku 11. septembra leta 2001 izgubil svojega očeta gasilca.
    Kralj Staten Islanda | Foto: Davidson se je pozneje v resnici bojeval z duševnimi boleznimi, film pa prikaže, kaj bi se lahko zgodilo, če ne bi postal komik.
  • Steve Buscemi je bil newyorški gasilec, preden je postal igralec.
    Leta 1984 je pustil službo gasilca in se povsem posvetil igranju, vendar se je po terorističnih napadih 11. septembra 2001 vrnil na svojo nekdanjo gasilsko postajo in pomagal iskati preživele v ruševinah Svetovnega trgovinskega centra.
  • Film se konča s pesmijo Pursuit of Happiness (Iskanje sreče) Kida Cudija. Pete Davidson je dejal, da mu je njegova glasba rešila življenje, medtem ko se je spopadal s samomorilnimi mislimi.
  • Kralj Staten Islanda | Foto: Vlogo dedka je odigral resnični dedek Peta Davidsona, Stephen Davidson.
  • Na začetku filma si glavni junak v družbi prijateljev ogleduje grozljivko Prvo očiščenje (2018). V njej je igrala tudi oskarjevka Marisa Tomei, ki je v tem filmu upodobila Scottovo mater.
  • To je šesti celovečerec režiserja Judda Apatowa in njegov prvi film po komediji Razuzdanka (2015). Petletni premor pomeni najdaljšo vrzel med celovečernimi filmi v njegovi dozdajšnji karieri.
  • Sestro glavnega junaka je upodobila Maude Apatow – hčerka režiserja Judda Apatowa in igralke Leslie Mann.
TV-priporočila: animirani filmi
Trendi Animacija, kot je nekoč bila
 Videoteka DKino na televiziji Telekoma Slovenije: programsko mesto 5.

 V videoteki DKino si oglejte tudi:

Visoka nota
Trendi Visoka nota (The High Note)
Galerija strtih src
Trendi Galerija strtih src (The Broken Hearts Gallery)
Neodvisne
Trendi Neodvisne (Misbehaviour)
Ne spreglejte