Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
26. 8. 2008,
15.40

Osveženo pred

8 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Torek, 26. 8. 2008, 15.40

8 let, 4 mesece

Tradicionalne Noči za slovo Poletju v Stari Ljubljani

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Društvo za oživljanje kulturne podobe starega mestnega jedra bo s tradicionalno, že 20. prireditvijo Noči v Stari Ljubljani sklenil niz dogodkov v okviru Poletja v Stari Ljubljani.

Od 27. do 31. avgusta bo na različnih prizoriščih v starem mestnem jedru nastopilo več kot 40 zasedb s klasično, jazzovsko in etno glasbo. Poudarek na kakovosti, ne popularnosti Noči so postale resen kulturni dogodek, kar izkazuje zahtevnost programske ponudbe, ki je zasnovana predvsem na klasični, jazzovski in etno glasbi, je prepričan predsednik društva in direktor ustanove Imago Sloveniae Janoš Kern. Kot je povedal, je poudarek na kakovosti in ne popularnosti nastopajočih.

Kljub omejenim finančnim virom jim je tudi letos uspelo privabiti vrsto znanih slovenskih in nekaj tujih glasbenikov, ki bodo skušali zadovoljiti različne okuse. Prireditev je namreč namenjena vsem generacijam, je poudaril.

Prizorišča razdeljena po žanrih Prizorišča v mestnem središču bodo razdeljena po žanrih. Stari trg bo namenjen slovanskemu etnu, poleg zvokov nastopajočih, med katerimi bodo skupine Tristan, Halgato band, Kontrabant, Vruja, Sedef, Fake Orchestra in Šukar, se bodo širili tudi vonji po značilnih slovenskih jedeh.

Na odru na Dvornem trgu se bodo družili izvajalci iz različnih držav hkrati, poudarek bo na harmoniki v razponu od klasike do jazza. Nastopili bodo med drugim duet harmonik Marko Lukić in Jelena Branković, zasedba Funtango ter Jure Tori in Ewald Oberleitner.

Na Mestnem trgu bo t.i. Evropski oder Eno od prizorišč bo tudi t.i. Evropski oder na Mestnem trgu, ki bo posvečen glasbi različnih evropskih narodov. Nastopili bodo pihalni orkester ETA Cerkno, Big Band orkestra Slovenske vojske z Nušo Derenda, Kaja Draksler Acropolis Quartet in drugi. Resna glasba bo odmevala v Mestnem muzeju.

Noči v Stari Ljubljani se bodo v sredo, 27. avgusta, začele z recitalom pianistke Ane Šinkovec v cerkvi sv. Florjana, v nedeljo, 31. avgusta, pa se bodo končale s koncertom zbora Bradfield College Schola Cantorum v stolnici sv. Nikolaja.

Ne spreglejte