SiolNET. Trendi Svet znanih
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Prodnik: Program Vibe gre v smer profesionalizacije in odprtosti za vse

2

termometer

Igor Prodnik, ki je danes uradno prevzel mesto direktorja filmskega studia Viba film, je povedal, da svojega imenovanja ne bo problematiziral, saj ga je komisija izbrala kot najboljšega kandidata.

Pripravljen je na dialog, njegov program dela pa bo šel v smer profesionalizacije, transparentnosti in odprtosti za vse.

"Danes sem prišel v službo in mislim, da me je kolektiv dobro sprejel," je povedal Prodnik. Dodal je, da se z večino članov kolektiva pozna že dlje časa, kajti tri leta in pol je bil predsednik sveta Viba filma, znan pa mu je tudi ustroj dela studia.

Imenovanje je med velikim delom filmskih ustvarjalcev naletelo na ogorčenje, saj naj bi Prodnik med letoma 2005 in 2009, ko je opravljal vrsto funkcij na področju filma, deloval razdiralno in povzročil zastoj filmske produkcije. Filmarji so v ponedeljek napovedali, da bodo uporabili vsa pravna sredstva, da bi dosegli razveljavitev odločbe ministra Žige Turka o imenovanju Prodnika.

"Kdo me ni sprejel, je vprašanje, kajti v tem času sem dobil več kot 100 pisem in smsov podpore, da sem na pravi poti in da naj vztrajam," je za STA dejal Prodnik.

Na vprašanje STA, ali se vendarle namerava dobiti s filmskimi ustvarjalci, ki so bili kritični do njegovega imenovanja, je odgovoril: "Jaz se bom z vsakim lahko tudi dobil in se tudi bom, z vsemi temi producenti". Po njegovih besedah pa zadeve ne gre posploševati: "Niso vsi filmarji proti meni. Zgolj nekateri filmarji so proti meni, ki tudi vedo, zakaj je temu tako. Ampak jaz se s tem ne obremenjujem, kajti čas vedno pokaže svoje."

O svojem programu dela je Prodnik na kratko dejal, da obsega več kot 100 strani s prilogami in gre v smeri "profesionalizacije, transparentnosti, poštenosti in odprtosti za vse". Sam sledi načelu, da vsem pripada enako, ne pa da imajo prednost zgolj nekateri, "kot je bilo doslej".

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin