Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
5. 10. 2019,
17.13

Osveženo pred

4 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,89

1

Natisni članek

alkohol odvisnost bolezen Sia

Sobota, 5. 10. 2019, 17.13

4 leta, 6 mesecev

Priljubljena pevka razkrila: Borim se z zahrbtno boleznijo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,89

1

Sia | Avstralska pevka Sia je znana po tem, da si v javnosti in videospotih zakriva obraz z lasuljo. | Foto Reuters

Avstralska pevka Sia je znana po tem, da si v javnosti in videospotih zakriva obraz z lasuljo.

Foto: Reuters

Avstralska pevka Sia je na družbenem omrežju Twitter spregovorila o svojih težavah z zdravjem. 43-letna glasbenica je razkrila, da že več let trpi zaradi kroničnih bolečin in Ehlers-Danlosovega sindroma, obenem pa boleha tudi za eno od nevroloških bolezni.

"Hej, trpim zaradi kroničnih bolečin, nevrološke bolezni in Ehlers-Danlosovega sindroma. To sem hotela povedati vsem, ki trpijo zaradi bolečin, pa naj gre za fizične ali duševne. Rada vas imam, držite se. Življenje zna biti zaj***no težko," je svojim oboževalcem sporočila 43-letna priljubljena avstralska glasbenica Sia.

Glasbenica odkrito spregovorila o težavah z zdravjem

Ehlers-Danlosov sindrom, ki ga je v svojem zapisu na Twitterju omenila pevka, je redka dedna bolezen, ki prizadene vezivno tkivo. Bolniki, ki trpijo za omenjeno boleznijo, imajo nenavadno gibljive sklepe, njihova koža pa je zelo raztegljiva, zato so bolj nagnjeni k izpahom in zlomom. Omenjena bolezen se sicer pojavi pri enem na pet tisoč rojstev.

Sia je odvisnost od alkohola premagala pred osmimi leti. | Foto: Reuters Sia je odvisnost od alkohola premagala pred osmimi leti. Foto: Reuters

Omenjena bolezen bi bila po poročanju britanskega tabloida Mirror lahko tudi vzrok za pevkine kronične bolečine, vendar Sia, ki je znana po tem, da si v javnosti in videospotih zakriva obraz z lasuljo, ni natančno pojasnila, za katero od nevroloških bolezni trpi. V enem od intervjujev je pevka sicer razkrila, da jo je v preteklosti mučila tudi Gravesova bolezen, tj. avtoimunska bolezen ščitnice, vendar je Avstralka s hormonsko terapijo uspešno premagala omenjene zdravstvene težave.

Trendi Zakaj Sia vedno nosi lasuljo?

Odvisnost od alkohola premagala pred osmimi leti

43-letnica se je v preteklosti borila tudi z odvisnostjo od protibolečinskih tablet in alkohola, pa tudi z depresijo. Leta 2010 je zaradi zdravstvenih težav in paničnih napadov odpovedala vse prihajajoče javne nastope. Odvisnost od alkohola je premagala pred osmimi leti, lani pa je v zvezi s tem na Twitterju zapisala: "Osem let sem trezna. Rada vas imam, držite se. Uspelo vam bo."

Ne spreglejte