Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
31. 7. 2014,
13.41

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Natisni članek

Četrtek, 31. 7. 2014, 13.41

8 let, 5 mesecev

Podrobnosti iz življenja Jelene Ristić, žene teniškega asa

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Še pred kratkim dekle srbskega teniškega asa Novaka Đokovića, zdaj že njegova žena je razkrila nekaj podrobnosti iz svojega življenja.

S športnimi uspehi srbskega teniškega igralca Novaka Đokovića je naraščalo tudi zanimanje za njegovo svetlolaso dekle, zdaj že ženo, ki ga bodri na vseh pomembnejših turnirjih. Zaradi videza dekleta iz sosednje ulice z nevsiljivimi glamuroznimi detajli jo je javnost kmalu vzljubila. Združila ju je ljubezen do tenisa Zdaj slavni teniški igralec in Jelena Ristić sta se spoznala pred devetimi leti in pol. Leta pred tem, ko je Đoković dosegel svetovno slavo.

Združila ju je ravno ljubezen do tenisa. Tako kot njen mož se je s tem športom v osnovni šoli ukvarjala tudi Jelena Ristić. Kot poročajo na spletni strani srbskega Blica, ga je pozneje zamenjala za atletiko. Dobila je štipendijo, ki ji je omogočila, da je svoje izobraževanje nadaljevala v tujini.

Igrala se je z avtomobilčki O preteklosti in družinskem ozadju zdajšnje direktorice Fundacije Novak Đoković so se pojavljale številne zgodbe. Bolj ali manj resnične, veliko je bilo natolcevanja, na primer to, da je hčerka lastnika različnih podjetij v tujini, pa tudi zgodba, da je bil njen oče diplomat.

A kar drži, je, da je bila njena mama rokometašica, njen oče pa matematik in fizik. Jelena Ristić zanj pravi, da je genij. "Bila sem očetova punčka," je še povedala za srbski Blic. O spominih na svoje otroštvo je dodala, da se je vedno raje kot z barbikami igrala z avtomobilčki.

Zaradi teniškega igralca je opustila svojo kariero Čeprav je bila včasih usmerjena v kariero in je imela zaradi svoje ambicioznosti celo velikokrat težave pri vključevanju v družbo, se je karieri zaradi zveze s teniškim igralcem vsaj za nekaj časa odpovedala. "Želela sem se učiti in trenirati, da bi lahko delala nekaj, kar bi mi prineslo uspeh," je dejala.

Zaradi Đokovićevih uspehov je počasi začela opuščati svoje ambicije, saj bi sicer njuna zveza postala nemogoča. Njena kariera bi bila za njuno ljubezen prepreka, saj se ne bi nič videla, je pojasnila. Tako je padla odločitev – svojo kariero je postavila na stranski tir in začela na poti spremljati zdajšnjega moža. Ne izključuje možnosti, da bo v prihodnosti prišel trenutek, ko se bo lotila drugih profesionalnih izzivov.

Sestajanja so bila znanstvena fantastika V zadnjih letih sta z Novakom prestala številne preizkušnje, je o zvezi s teniškim igralcem povedala Jelena Ristić. Kdaj je tudi ni bilo lahko ohraniti, a na koncu sta jo spremenila v prelepo zgodbo, to pa okronala s poroko.

"Organizacija najinih srečanj je bila včasih prava znanstvena fantastika. Bila sem študentka in komaj sem zbrala denar za pot v tujino. On je bil teniški igralec, ki ni imel denarja, da bi mi plačal drago pot. Letala so bila za naju kot pot z vesoljskimi ladjami, saj si jih nisva mogla privoščiti, zato sva iskala vse druge mogoče načine. A ne glede na to sva si bila vedno v oporo," je še povedala.

Všeč ji je vloga spremljevalke znanega teniškega igralca Čeprav je imela pred leti drugačne cilje, trenutno ne čuti potrebe, da bi "stopila iz okvirov svoje vloge Novakovega dekleta". "Preprosto ne čutim potrebe, da bi kaj spremenila. Resnično uživam v življenju, ki ga imam, tega pa ne želim obešati na veliki zvon."

To, kar je zanjo po poroki v prvem planu, je rojstvo njunega otroka, katerega spola še vedno nista razkrila.

Ne spreglejte