Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
14. 7. 2011,
8.29

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Četrtek, 14. 7. 2011, 8.29

8 let, 3 mesece

Nuška Drašček navdušila z zimzelenimi uspešnicami

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V znamenitem paviljonu na Kongresnem trgu se je zgodila prva glasbeno obarvana sreda tega poletja, ki ji bodo sledila pestra nadaljevanja.

Na Kongresnem trgu nas vsako sredo do začetka avgusta čakajo glasbeni koncerti v paviljonu, ki je nekdaj ležal tik ob Slovenski cesti, po prenovi trga pa so ga prestavili na južni del in tako bolje služi za različne zabavne prireditve. Na prvi sredin glasbeni večer so bili Ljubljančani priča pravi glasbeni poslastici z Nuško Drašček, ki je vse gledalce in mimoidoče zabavala z večnimi uspešnicami slovenske in tuje glasbene scene v programu, imenovanem Prelepa si bela Ljubljana.

Koncert v malem paviljonu se je začel nekaj minut čez 21. uro in kaj kmalu po prvi pesmi se je začelo nabirati vedno več ljudi. Nasmejana Nuška je svoje poslušalce povabila, da zapojejo z njo in zaplešejo na večne zimzelene uspešnice. Zaradi prostorske stiske v paviljonu je pevko spremljal le Blaž Jurjevčič na klaviaturi, a to ni zmotilo nikogar, saj je bil njen nastop izvrsten.

Nuška je zapela uspešnice, kot so Prelepa si bela Ljubljana, V Ljubljano, Stand by Me, Somebody to lean on, I wanna know what love is in druge. Največji aplavz pa so prejele pesmi Julija, Čez Šuštarski most in Poletna noč, ob zadnji je pevka pripomnila, da nikoli ne zataji in da je večna klasika. Ko so se gledalci sprostili in začutili ritme slovenskih glasbenih klasik, so brezskrbno zapeli in uživali ob žametnem pevkinem glasu.

Ob slovenskih in angleških uspešnicah pa je Kongresni trg napolnila tudi z brazilsko balado in mehiškimi ritmi, ki so marsikaterega poslušalca pripravili do plesanja in pozibavanja v bokih.

"Ljubljana in njeni prebivalci smo pogrešali Kongresni trg in prireditve, sprehode in poletno druženje v tem znamenitem mestnem parku. Mislim, da je super, da so se odločili domačine zabavati s kakovostno glasbo v živo," nam je zaupal mimoidoči gospod. Nad našo prestolnico pa niso bili navdušeni samo domačini, saj so nam tudi španski turisti povedali, da se jim mesto zdi sproščeno in zelo veselo. Čeprav večine pesmi niso poznali, so se zabavali in začutili edinstven utrip naše bele Ljubljane. Tudi Draščkova ni skrivala navdušenja: "Bilo je krasno, občinstvo odzivno in prečudovit ambient. Nekaj posebnega je peti v taki atmosferi in me zelo veseli, da bo Kongresni trg spet zaživel."

Pester sredin program

Prihodnjo sredo bo zbrane zabavala Iva Stanič, ki bo prepevala pesmi priznanega ameriškega skladatelja in aranžerja Burta Bacharacha. Jazzovsko obarvan večer bo 27. julija pričarala Mia Žnidarič s Triom. Zadnja glasbena sreda z naslovom Rock in the Mind bo v paviljonu tretjega avgusta, ko bo Hamo predstavil pesmi Queenov, Metallice in drugih velikih skupin v novi preobleki.

Ne spreglejte