Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
1. 7. 2011,
11.43

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Petek, 1. 7. 2011, 11.43

8 let

Monako v pričakovanju knežje poroke

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V Monaku se danes začenja dvodnevno slavje ob poroki kneza Alberta in Charlene Wittstock.

Albert in Charlene bosta danes najprej stopila pred matičarja, v soboto pa si bosta večno zvestobo obljubila še cerkveno. Program poročne ceremonije Poročno dogajanje se bo začelo danes ob 17. uri, ko se bosta 53-letni Albert in 33-letna Charlene civilno poročila. Po poroki naj bi zbranim pomahala z balkona knežje palače, kjer naj bi se tudi poljubila. Ob 20. uri je predvidena pogostitev s sredozemskimi in južnoafriškimi specialitetami za več kot sedem tisoč Monačanov, v poznih večernih urah pa množico ljudi pričakujejo na koncertu Jeana Michela Jarra. Slovesno dogajanje se bo nadaljevalo v soboto, ko si bosta ženin in nevesta – ta bo nosila Armanijevo poročno obleko – ob 17. uri na dvorišču knežje palače izmenjala cerkvene poročne zaobljube. Po poroki se bosta s hibridnim avtomobilom popeljala med zbranimi Monačani in turisti. Izbranih petsto povabljencev se bo ob 21.30 udeležilo še poročne večerje, ki ji bo sledil ples v operni hiši. Slovesnosti se bodo zaključile z velikim ognjemetom opolnoči.

Pisana druščina pomembnih gostov

Med povabljenci na poroko – teh bo na cerkvenem obredu okoli 3500 – bodo številni predstavniki evropskih kraljevih družin, med drugim švedska princesa Victoria z možem Danielom in princ Edward, ki bo z ženo zastopal britanski dvor.

Poleg njih bosta med gosti tudi francoski predsednik Nicolas Sarkozy in predsednik Evropske komisije Jose Manuel Barroso. Albert in Charlene sta na poroko povabila tudi številne osebnosti iz poslovnega in športnega sveta. Tam bosta še modni oblikovalec Karl Lagerfeld in manekenka Naomi Campbell, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Knežja poroka bo turistična atrakcija Kneževina obljublja "oseminštirideset zgodovinskih ur" in pričakuje tudi ekonomske koristi od dogodka, ki naj bi v državo s petintrideset tisoč prebivalci pritegnil številne turiste – pričakujejo jih okoli dvesto tisoč. Hoteli v Monaku so skorajda zasedeni, izdelki s poročno tematiko pa se prodajajo za med. Dogodek bodo spremljali predstavniki medijev iz petindvajsetih držav.

Ne spreglejte