Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
1. 10. 2014,
11.14

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sreda, 1. 10. 2014, 11.14

7 let, 12 mesecev

Kakšen Ronaldo, slovenske najstnice sanjarijo o Luki in Oskarju!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Čedna in nadarjena mladeniča na poti k svetovni prepoznavnosti. To sta slovenska nogometaša Luka Zahović in Oskar Cvjetičanin, ki pridobivata vedno več mladih oboževalk.

Slovenske najstnice, ki vsaj površno spremljajo nogomet, so v zadnjem obdobju najbrž postale pozorne na dva mlada in nadarjena slovenska nogometaša. Za povrhu sta še čedna. To sta Luka Zahović in Oskar Cvjetičanin. Na Instagramu in Facebooku smo opazili, da imata vse več oboževalk. Pod njunimi fotografijami se vrstijo srčki in zapisi v slogu: "Obožujem te! Sem tvoja največja oboževalka! Najboljši si!", oboževalke pa se hvalijo s tem, koliko podpisov in fotografij s športnikoma imajo.

Sinova znanih staršev: Zlatka Zahovića in Alenke Bratušek Mariborčan Luka Zahović trenutno navdušuje v ligi prvakov kot igralec NK Maribor, Oskar Cvjetičanin pa je poleti iz NK Domžale prestopil v angleški klub Southampton, kjer igra za ekipo do 18 let. Mladima nogometašema je ob talentu, postavnosti in ljubezni do nogometa skupno še nekaj: oba imata znane starše. Lukov oče je nogometna legenda in eden najboljših slovenskih nogometašev vseh časov, zdaj pa športni direktor NK Maribor Zlatko Zahović. Oskarjeva mama je nekdanja slovenska premierka, zdaj pa kandidatka za evropsko komisarko Alenka Bratušek.

Starejši od dvojice je Luka, ki bo 15. novembra praznoval 19. rojstni dan. Po horoskopu je škorpijon, astrološko znamenje pa mu pripisuje intenzivnost, strast in ljubosumje. Luka se je rodil na Portugalskem in ima tudi portugalsko državljanstvo. Ima sestri Saro in Majo, v mariborskem klubu pa nosi dres s številko 11. Čer sklepamo po fotografijah na Instagramu, je srečno zaljubljen v vrstnico Majo.

O njem je oče Zlatko za Sportal povedal, da mu je podoben "predvsem po ambicioznosti in tem, da ima možgane vseskozi vključene. Neverjetno hitro predvideva, kaj se bo na igrišču zgodilo."

Oskar je od Luke mlajši dve leti, rojen je 26. aprila 1998. Po horoskopu je bik, ki mu astrologi pripisujejo vztrajnost in posesivnost, lastnosti, ki nogometašu prideta še kako prav. Bil je eden ključnih mladih igralcev v NK Domžale, letos poleti pa so ga zvabili v Anglijo, kjer bo svoje znanje nadgradil pri nogometnem klubu Southampton. Gorenjec ima starejšo sestro Nušo.

Tudi o Oskarju vedo tisti, ki so ga imeli priložnost vzgajati v nogometnem duhu, povedati le dobre stvari. Vodja Mladinskega nogometnega centra v Domžalah Dejan Dončič tako Oskarja opisuje predvsem kot skromnega fanta. "Skromnost je njegova največja vrlina, kar so prepoznali soigralci in ga hitro vzljubili. Tudi v šoli je bil zelo priljubljen pri sošolcih," je povedal za Sportal.

Ne spreglejte