Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
17. 8. 2012,
11.32

Osveženo pred

8 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Natisni članek

Petek, 17. 8. 2012, 11.32

8 let, 8 mesecev

Jazzisti, Kranj vabi!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Profesionalni in ljubiteljski glasbeniki, ki se želijo izpopolniti na področju jazzovske in pop glasbe, so se danes zbrali na tradicionalnem usposabljanju Jazz kamp v Kranju.

Delavnice na različnih instrumentih bodo potekale do 26. avgusta, v tem času pa bo potekal tudi festivalski program uveljavljenih glasbenikov.

Tradicionalni, že deveti Jazz kamp se bo začel drevi ob 20.30, ko bo na Pungertu nastopila Neisha. V soboto bo sledil koncert mentorjev glasbenih delavnic kampa. V nedeljo bo nastopil Binho Carvalho Band, v ponedeljek pa še Mike Sponza Band z Joyce Yuille.

V torek bo na Pungertu gostovala hrvaška poletna šola jazza HGM iz Grožnjana. V sredo bo sledil Renato Chicco - Jani Moder kvartet, v četrtek bo nastopil David Gazarov trio, prihodnji petek pa se bo s svojim poklonom Rayju Charlesu predstavil Uroš Perić.

V soboto, 25. avgusta, bo na različnih lokacijah v kranjskem mestnem jedru potekal Jazz Kamp Kranj Fest, festival pa bodo s koncertom že tradicionalno zaključili udeleženci kampa. Pokazali bodo, kako so nadgradili svoja znanja v igranju klavirja, kitare, tolkal, bas kitare, kontrabasa, trobente, saksofona in trombona ter na področju teorije, harmonije, branja not, sodelovanja v malih skupinah in v orkestru ter nastopanja.

Najboljši glasbeniki se izpopolnjujejo tako, da medsebojno sodelujejo v različnih zasedbah in se preizkušajo v raznovrstnih slogih ter na odru preživijo mnogo časa in razvijajo vse bolj pristen stik s publiko, so prepričani organizatorji Jazz kampa Kranj, ki sta ga zasnovala brata Primož in Gregor Grašič.

Svoje znanje bodo z udeleženci kampa znova delili vrhunski glasbeniki. Poleg kitarista Primoža Grašiča bodo mentorji pozavnist , kontrabasist Aleš Avbelj, azerbajdžanski pianist David Gazarov, francoski tolkalec Christophe Bras, avstrijski saksofonist in flavtist Heinz von Hermann, avstrijska jazzovska pevka Ines Reiger, švedski trobentač Lasse Lindgren, britanski basist Scott Devine, britanski jazzovski pevec in klaviaturist Georgie Fame in madžarski glasbenik Emil Spanyi.

Ne spreglejte