Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
14. 10. 2011,
9.33

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Hillary Swank

Petek, 14. 10. 2011, 9.33

8 let, 1 mesec

Hilary Swank obžaluje obisk zabave čečenskega predsednika

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Hollywoodska igralka Hilary Swank se je prejšnji teden udeležila rojstnodnevne zabave čečenskega predsednika Ramzana Kadirova, zdaj pa ji je žal, da se je udeležila te zabave.

Ko se je Hilary Swank prikazala na odru pred številnimi gosti, ki jih je povabil čečenski predsednik Kadirov, je povzročila buren odziv medijev, saj številne organizacije za zaščito človekovih pravic že nekaj časa opozarjajo, da je čečenski predsednik povezan s številnimi mučenji, ugrabitvami in umori. Poleg Hilary Swank so se zabave udeležili tudi igralec Jean Claude Van Damme, pevec Seal in violinistka Vanessa Mae, vsi pa so za svojo udeležbo dobili denarno spodbudo.

Po zgražanju medijev se je Hilary Swank opravičila, saj ni vedela, da predsednika bremenijo takšne obtožbe. "Močno obžalujem udeležbo te zabave. Če bi vedela, kakšne vrste zabava je to, se je nikoli ne bi udeležila," je na zgražanje medijev odgovorila Hillary Swank. Včeraj pa je napovedala, da bo denar, ki ga je prejela za udeležbo na tej kontroverzni zabavi, podarila številnih dobrodelnim organizacijam.

Želeli so jo opozoriti, vendar jih ni želela poslušati

Kakorkoli, fundacija za človekove pravice pa ima resne pomisleke o tem, zakaj bi zdaj igralka želela darovati denar, ki ga je prejela, saj pravijo, da so želeli že deset dni pred zabavo opozoriti z oskarjem nagrajeno igralko, kakšen človek je Ramzan Kadirov, vendar jih njeni menedžerji niso želeli poslušati, odpravili pa so jih z odgovorom, da se igralka zabave sploh ne namerava udeležiti. Predstavnica fundacije za človekove pravice Sarah Wasserman pa je še povedala: "Želeli smo jo seznaniti z obtožbami, ki bremenijo čečenskega predsednika, vendar nas ni želela poslušati. Njen videoposnetek, na katerem se hvali o svojem znanju o tem, kako veliko ve o Čečeniji, saj o tej temi veliko bere, pa je še bolj smešen, saj očitno ne ve, o čem govori."

Hilary Swank je med drugim v svojem govoru med zabavo povedala, da jo je presenetilo prizadevanje čečenske vlade, da želi vzpostaviti mir in iz njihove države narediti nekaj resnično čudovitega. Hilary Swank pa zdaj lahko tolaži le dejstvo, da čečenski predsednik vse obtožbe gladko zanika in pravi, da so vse trditve izmišljene.

Ne spreglejte