Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
10. 9. 2015,
13.03

Osveženo pred

3 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Rajko Dujmić Novi fosili pripor odvisnost

Četrtek, 10. 9. 2015, 13.03

3 leta, 9 mesecev

Dolgoletni član Novih fosilov v priporu zaradi družinskega nasilja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Zagrebško sodišče je glasbeniku Rajku Dujmiću, ki je največje uspehe nanizal z znano skupino Novi fosili, odredilo enomesečni pripor. Obtožen je, da je fizično napadel svojo ženo.

Glasbenik in skladatelj Rajko Dujmić se v zadnjih letih bolj kot zaradi svojih glasbenih dosežkov v medijih pojavlja zaradi sporov z nekdanjimi kolegi iz skupine Novi fosili. Piko na i so ta teden dodale še obtožbe, da je fizično napadel svojo ženo Snježano.

Dujmića je v soboto po prijavi zaradi družinskega nasilja prijela policija. Osumljen je, da je ženo s pestjo udaril v glavo, preiskovalno sodišče pa mu je odredilo mesec dni pripora, ker naj bi obstajala nevarnost, da bo kaznivo dejanje ponovil. Evidenca tožilstva namreč kaže, da to ni bil prvi tovrsten incident, piše časopis Jutarnji list.

Odvisnost, ki traja že več desetletij Kot omenjeno je Dujmić v sporu s preostalimi člani zdaj že razpadle skupine Novi fosili, razlog za nesoglasja pa naj bi bila njegova več desetletij trajajoča odvisnost od opojnih substanc – leta 2005 je bil zaradi posedovanja kokaina celo aretiran. Medtem ko so preostali člani skupine vztrajali, da mora na zdravljenje, je sam trdil, da ni odvisnik, lansko jesen pa je bil prisilno hospitaliziran. Prepirajo se tudi glede "lastništva" blagovne znamke Novi fosili, zaradi česar naj bi bil Dujmić duševno popolnoma razrvan, še piše Jutarnji list.

Avtor številnih zimzelenih uspešnic Začetki skupine Novi fosili sicer segajo v leto 1969, medtem ko so prve uspehe dosegli prav s prihodom Dujmića v skupino leta 1976. Takrat so nastopili na Splitskem festivalu s pesmijo Diridonda, ki je postala uspešnica po vsej Jugoslaviji. Večino najuspešnejših skladb Novih fosilov, med drugim pesmi Saša, Šuti moj dječače plavi in Plava košulja, je napisal prav Dujmić, podpisal pa se je tudi pod glasbo za pesem Rock me, s katero je skupina Riva leta 1989 Jugoslaviji prinesla zmago na izboru za pesem Evrovizije.

Ne spreglejte