Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
30. 3. 2014,
13.28

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Boštjan Gorenc

Nedelja, 30. 3. 2014, 13.28

8 let

Boštjan Gorenc - Pižama: Od Igre prestolov do izdelovanja gobelinov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Priljubljeni komik v desetih odgovorih razkriva, kakšno glasbo si najraje zavrti med prevajanjem ter koga bi najraje povabil na večerjo.

Boštjana Gorenca - Pižamo poznamo kot odličnega prevajalca, spretnega sukalca besed in duhovitega govorca, ki v zadnjih tednih občinstvo zabava s celovečernim stand-upom 50 odenkov njive. V desetih odgovorih je razkril tudi to, kakšno glasbo si najraje zavrti med prevajanjem ter koga bi najraje povabil na večerjo. Tole o gobelinih pa ... Presodite sami, ali je res ali ne.

1. Česa vas je najbolj strah? Višine. In misli, da kdorkoli od naši politikov iskreno verjame, da so njegova dejanja v dobro naroda.

2. Katera je vaša najljubša pesem vseh časov in zakaj? Nemogoče je izpostaviti zgolj eno. Sunz of Man feat. Killarmy - Soldiers of Dakness za umazane newyorške beate in mistične undergorund stihe. Uršula Ramoveš - Kej sma dubl za lwon za prvinsko mistiko poljanskega hribovja. Djawadijeva naslovna tema Igre prestolov za podlago med prevajanjem.

3. Kaj najraje počnete na prost sobotni večer? Spokojno uživam v njegovi redkosti.

4. Koga bi najraje povabili na večerjo, kaj bi jedla in o čem bi se pogovarjala? Pisatelja Roberta Rankina. Jedilnik bi bil sestavljen iz aliterativnih jedi, ki bi si sledile v abecednem zaporedju od aardvaka v aspiku do žolnine žolce, vse skupaj poplaknjeno s prvovrstnim angleškim pivom. Klobasala bi o zamolčani steampunkovski viktorijanski zgodovini, časoplovnem svetem ohrovtu varuhu, brentfordskih znamenitostih in predvsem o načinih, kako uspešno prevajati žmohtni slog za lase privlečene proze.

5. Kaj bi svetovali sebi pri osemnajstih letih? Ne kriči od groze, če srečaš starejšo različico samega sebe. Verjetno bi se malce žrl, ker ne spremljam nogometa, da bi si dal kak dober stavni nasvet.

6. Če bi o vašem življenju posneli film, kdo bi vas upodobil? John Bradley West, Samwell Tarly iz Igre prestolov. Lahko bi uporabil isti scenarij, samo v manj zasneženem okolju.

7. Vaša najboljša in vaša najslabša lastnost? Res obvladam Bejeweled*. Kadar se mudi z oddajo članka ali prevoda.

8. Na cesti zagledate kovanec za en evro. Kaj boste storili z njim? Vljudno ga pozdravim, ker so me v mladih letih naučili omike.

9. Najbolj nora stvar, ki ste jo naredili v življenju? Na srečo ni pristala na internetu.

10. Ko boste nehali odgovarjati na ta vprašanja, boste … ... nadaljeval z izdelovanjem gobelina z motivom zadnje večerje z zasedbo kviza Moja Slovenija.

*Bejeweled je priljubljena arkadna igrica

Ne spreglejte