Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
22. 9. 2011,
9.17

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Četrtek, 22. 9. 2011, 9.17

8 let

Blišč rožnate na odrskih deskah West Enda

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
"I object!" (Ugovarjam!) je z bleščečim nasmehom in v kričeče rožnatem kostimčku leta 2001 v filmu Blondinka s Harvarda v sodni dvorani zavpila Elle Woods.

Reese Witherspoon se je z vlogo naivne blondinke z možgani vpisala v zgodovino celulojdnih komičnih junakinj. Seveda svet zabave ne bi bil to, kar je, če ne bi zgodbe o lepotici Elle Woods, ki se z namenom znova osvojiti fanta, ki jo je zapustil, vpiše na univerzo Harvard ter ob žalostnem spoznanju, da je le ena v vrsti lepih, neumnih blond deklet, odkrije, da ima talent za pravniške termine in da lahko s tem talentom pomaga drugim, postavili tudi v gledališče. V obliki pevsko-plesne ekstravagance, seveda.

Woodsova je Broadway s svojimi prigodami osvojila leta 2007, lani pa še West End, kjer si lahko muzikal ogledate v gledališču Savoy.

Gre za izjemno dodelan gledališki izdelek, ki ponuja obilo zabave in smeha. Osebno sem med vsemi predstavami, ki sem si jih ogledal med obiskom mesta ob Temzi, najbolj užival prav v tem muzikalu. Zakaj? Zaradi izjemno nalezljive pozitivne energije in blaženega zadovoljstva, ki ju človek občuti ob gledanju igralske zasedbe, ki je naravnost fascinantna s Carley Stenson v vlogi Elle na čelu. Njena čustvena preobrazba iz sprva lutkaste lepotičke v še vedno lepo, a podjetno žensko je izjemna. Njen čut za komiko je naraven, njena zaljubljenost v vse lepo, tudi novega fanta in svojo čivavo, pristna.

Mehurčkasto brbotajočo osebnost dodatno "pocukrajo" njene najboljše prijateljice, članice univerzitetnega sestrstva, ki ji stojijo ob strani pri vsaki njeni odločitvi. Saharina je tako skorajda nekoliko preveč, a ga k sreči umirijo Siobhan Dillon v vlogi hladne Vivienne Kensington, zaročenke Ellinega nekdanjega fanta, Natalie Casey kot prikupno zmedena in zaljubljena lastnica kozmetičnega salona Paulette in Tamara Wall kot umora obdolžena voditeljica fitnesa Brooke Windham, ki jo Elle s poznavanjem homoseksualnega načina oblačenja reši pred zaporom.

Moški del ekipe je več kot všečen. Lee Mead je kot odvetniški sodelavec Emmett Forrest, v katerega se ne nazadnje Elle tudi zagleda in zaljubi, privlačno neroden in konstantno dopolnjujoč vezni člen v tej zgodbi.

Tako kot je Leejev lik nerodno privlačen, je lepotec in bogataš Warner Huntington III, ki zaradi zahtev družabnega življenja na začetku zapusti Elle, privlačno odbijajoč.

Simon Thomas ga je upodobil z dobršno mero snobovstva, samozagledanosti in narcisoidnosti. Kot je seveda odbijajoč tudi tretji list glavne moške triperesne deteljice, Peter Davison kot nadvse aroganten profesor Callahan.

Produkcijska vrednost predstave je na zavidljivi ravni, od izjemno učinkovite in barvite spreminjajoče se scenografije do dobre postavitve luči. Glasba in pesmi, napisane za potrebe tega zabavnega šova, so "feel-good", takšne, ki jih začneš veselo požvižgavati že po prvih taktih.

Priporočljiva zabava za vso družino!

Ne spreglejte