SiolNET. Trendi Potovanja
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Z umetnostjo prežeto poletje v hotelih Kempinski

4

termometer

Srednjeevropski hoteli Kempinski, med njimi tudi Kempinski Palace Portorož, so združili moči v projektu Kempinski tedni umetnosti 2013.

Vse do septembra bodo hoteli v regiji predstavljali izbor lokalnih umetnikov in njihovih stvaritev, vključno s slikami, skulpturami in fotografijami s poudarkom na temo: izjemna evropska eleganca. Dogodki v posameznih hotelih bodo potekali z razstavami v posebnih hotelskih galerijah, lobiju ali baru. Večina hotelov bo ponujala poseben paket Kempinski ljubitelji umetnosti, ki vključuje namestitev v izbranem hotelu, zajtrk, vstop v galerijo in/ali voden ogled z umetnikom razstave ter preostale dodatke.

Kempinski Palace Portorož bo tedne umetnosti gostil v Damskem salonu od junija do avgusta 2013. Projekt bodo odprli s prodajno razstavo Narava – Mesta fotografa Deana Dubokoviča v sodelovanju z Galerijo Černe iz Ljubljane ter oblikovalcem in kreativcem Andrejem Troho.

Fotografska razstava, ki si jo lahko kot prvo virtualno 3D-galerijo v Sloveniji ogledate tudi na spletni strani galerije Černe, predstavlja Dubokovičev bogat opus, ki ga je uvrstil med najpomembnejše slovenske fotografe zadnjih dvajsetih let.

"Nekaj je komercialna fotografija, v kateri uživam, je moj delavnik. To je profesionalni del. Drugo pa so potovanja. To, kar me tudi v prostem času vznemirja. Vedno sem potoval s fotoaparatom in beležil vse poglede skozi objektiv," pravi Dubokovič. Tudi ta razstava poudarja, da je navdih za delo in obogatitev tega našel med potovanji v različnih krajih sveta, vendar so v osnovi njegove stvaritve vedno zaznamovali ljudje. Skozi razstavljena dela bo fotograf skušal prikazati kontrast življenjskega prostora med naravo in mesti, ki je v nasprotju ali včasih v konfliktu z današnjimi ljudmi, ki iščejo sproščen naraven ambient v vsakodnevni naglici mestnega okolja.

Kempinski Hotel Adriatic bo vse do maja gostil umetnico Slavico Marin, ki svoje kreacije (slike, kipe, predmete in modo) ustvarja na temo tesna povezava z naravo.

V hotelu Kempinski Hotel Grand Arena Bansko Bolgarija se bo od maja do julija predstavljal slikar Vasil Dokev-Vado s fascinantnimi slikami, ki govorijo o ljubezni do podrobnosti.

Kempinski Hotel Dukes Palace Bruges je ustvaril lastno galerijo sodobne umetnosti v notranjem vrtu hotela in ponuja stalne razstave.

Kempinski Hotel Corvinus Budimpešta bo vse do maja v svoji galeriji razstavljal dela madžarskega umetnika pod imenom MSL. Vsako njegovo delo je kot zakodirano sporočilo in ob raziskovanju njegovih slik se občinstvo zave, da je na videz abstraktno delo v resnici precej figurativno.

V hotelu Kempinski High Tatras se bo predstavila umetnica Julie Haluzova, ustanoviteljica enega največjih zaslonov na Slovaškem, ki bo od aprila do maja krasil impresivno stopnišče hotela.

Kempinski Hotel Airport München bo vse do maja razstavljal slike Susanne Frehse, nove nadarjene umetnice iz Münchna. Njena dela so abstraktne barvne pokrajine, za katere je značilna spontana in intuitivna uporaba barv.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin