Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
2. 6. 2017,
15.00

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Vsebino omogoča Slovenske železnice

Foto: Slovenske železnice in Siol.net

Natisni članek

Slovenske železnice rokomet Uroš Zorman Terme Olimia muzejski vlak advertorial

Petek, 2. 6. 2017, 15.00

2 meseca, 1 teden

Nepozaben dan v družbi rokometne legende

Pomagajte Urošu Zormanu zagnati parno lokomotivo

Vsebino omogoča Slovenske železnice

Foto: Slovenske železnice in Siol.net

Si želite začeti poletje, kot se spodobi – v družbi rokometne legende Uroša Zormana, ki vas bo z muzejskim vlakom popeljal na kopanje in kosilo v Podčetrtek? Sodelujte v nagradni igri.

muzejski vlak slovenske železnice | Foto:

Slovenske železnice v sodelovanju s Športnim društvom Uroša Zormana ob podpori Rokometne zveze Slovenije pripravljajo nepozaben dan v družbi rokometne legende Uroša Zormana.

Nagradna igra je končana. Srečna nagrajenca sta:

Mateja Bandalo

Brane Škufca

Čestitamo!

Uroš Zorman | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Dolgoletni član in kapetan slovenske reprezentance Uroš Zorman bo v soboto, 10. junija, zagnal parno lokomotivo in vas z muzejskim vlakom odpeljal na nepozabno dogodivščino v Termalni park Aqualuna v Podčetrtku.

Nagrajenci bodo v družbi Uroša spoznali poklic kurjača na muzejskem vlaku, pomagali bodo pri kurjenju in oljenju lokomotive, preizkusili se bodo v vlogi sprevodnika.

10. junij: dan za muzejski vlak in Uroša Zormana v vodnem parku Aqualuna

muzejski vlak | Foto:

Zbor na železniški postaji v Celju je ob 9. uri, vlak odpelje ob 9.35 in v Podčetrtek prispe ob 10.26. Vrnitev iz Podčetrtka je ob 18.18, v Celje se vlak vrne ob 18.57.

Izlet je primeren za vse starosti, predvsem pa za družine z otroki, saj so ti navdušeni nad vožnjo z vlakom in kopanjem, spuščanjem po toboganih in drčah.

Partnerja v igri – Slovenske železnice in Rokometna zveza Slovenije

rokometna reprezentanca bronasta kolajna | Foto: Sportida Foto: Sportida

Slovenske železnice veljajo za velikega podpornika slovenskega športa. Pred zadnjim ciklusom kvalifikacij za EP 2018 na Hrvaškem so se Slovenske železnice pridružile sponzorski družini Rokometne zveze Slovenije.

Rokometna izbrana vrsta je letos osvojila bronasto medaljo na svetovnem prvenstvu v Franciji, ponašajo se še z dvema medaljama z velikih prvenstev ter tremi uvrstitvami na olimpijske igre.

Si upate na najbolj vratolomen vodni tobogan?

aqualuna terme olimia | Foto:

V Podčetrtku bo v Termah Olimia sledilo kopanje in zabava na valovih, toboganih, drčah. Kopanje bo organizirano v Termalnem parku Aqualuna, ki je znano po adrenalinski kraljici King Kobri. To je najbolj vratolomen tobogan v Sloveniji. Vožnja, polna presenečenj, vodi skozi dve cevi, ima zaprte in odprte dele ter številne obrate in zavoje. Obe cevi se skupaj zaključita v glavi kobre. Doživite tudi vi močne sile, ki vas bodo spustile v iztek tobogana, padec za 50 stopinj in zaključek s hitrostjo 51 kilometrov na uro.

Aqualuna je vodni park z 11 vodnimi atrakcijami in bazeni, kjer družina lahko preživi zabaven poletni dan. Kopališče je primerno tudi za tiste, ki ob vodi vedno iščejo senco. Dovolj je tudi zelenih površin, tako da boste imeli v Aqualuni res občutek, da se sproščate v naravi in ne v kakšnem mestnem kopališču. V parku so tudi bazeni za čisto majhne otroke, ki se z vodo šele spoznavajo. Največ pozornosti pa si seveda zasluži spektakularni bazen z devetimi tobogani.

Rokometno-vodne vragolije

rokometna akademija tabor zorman | Foto:

V vodi se boste lahko preizkusili nekaj rokometnih trikov, ki vam jih bo pokazal Uroš Zorman. Kako zabavno je združiti rokomet in vodne vragolije pa lahko odkrijete na poletnem taboru z njegovo rokometno akademijo, ki bo potekala od 23. do 29. junija v Savudriji.

Po kopanju obvezno kosilo

restavracija lipa terme olimia | Foto:

Ker boste za celodnevno kopanje potrebovali precej energije, se boste skupaj odpravili še na kosilo, in sicer v restavracijo Lipa v Termah Olimia, kjer vas bodo razvajali z lokalnimi dobrotami.

Z muzejskim vlakom po Deželi celjski in Bohinjski progi

muzejski vlak | Foto:

Prvi vlak je v Celje, kjer so odprli prvo železniško progo na Slovenskem, pripeljal 2. junija 1846. Muzejski vlak pa ljubiteljem železnice še danes omogoča uživanje v vožnji z očarljivim parnikom.

Po Deželi Celjski: muzejski vlak bo do 24 junija ter od 9. do 29 septembra vozil med Celjem in Podčetrtkom, in sicer dvakrat dnevno.

Po slikoviti Bohinjski progi (Jesenice–Nova Gorica) pa vlak vozi po razporedu, ki je na voljo na spletni strani.

NAGRADNA IGRA:


Nagradna igra je končana.

Nagrada: povratna vožnja z muzejskim vlakom ter kopanje in kosilo v Termalnem parku Aqualuna v Podčetrtku za dve osebi.

Ne spreglejte