Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
28. 2. 2019,
10.01

Osveženo pred

2 meseca, 2 tedna

Vsebino omogoča BFT D.O.O.

Natisni članek

Volkswagen Balkan advertorial

Četrtek, 28. 2. 2019, 10.01

2 meseca, 2 tedna

Nostalgična prvomajska avantura – z legendarnim VW camperjem!

Vsebino omogoča BFT D.O.O.

Potovanja z avtodomi s svetlobno hitrostjo osvajajo planet. Tako je zaradi edinstvenega občutka svobode, ki nam ga danes kronično primanjkuje, na potovanju z avtodomom pa je zagotovo z nami.

Vsakodnevno vijuganje med … obveznostmi

Delovno okolje od nas zahteva maksimalno produktivnost, doma moramo poskrbeti za zdrave obroke s pravim razmerjem ogljikovih hidratov in vlaknin, vsaj 20 minut gibanja na dan je higienski minimum. Ker so najpomembnejši odnosi, si moramo vzeti dovolj časa za prijatelje in družino. Ne smemo pozabiti na romantiko s partnerjem, mesečni odmerek kulture in zabave.

In potem pride 1. maj.

Kaj pravite na potovanje, na katerem čas teče počasi, za vsakim ovinkom na vas čaka nova dogodivščina, svet obveznosti in nalog pa zamenjata neokrnjena narava in svoboda?

Vožnja legendarnega camperja bo iz vas izvabila nasmešek in srečo

Balkan Campers | Foto:

V podjetju Balkan Campers so pripravili popoln recept za prvomajski pobeg. Njihova posebnost je zavidljiva zbirka legendarnih "vintage" kombijev VW, ki potovanje začinijo z romantiko in nostalgijo. Na voljo pa imajo tudi novejše, moderno opremljene kombije, ki so namenjeni malo hitrejšemu vijuganju. Podjetje že šesto leto izpolnjuje nostalgične sanje popotnikov z vsega sveta. Vsako potovanje napiše svojo zgodbo, nekaj najzanimivejših lahko preberete tukaj.


Recept za popoln prvomajski pobeg - PRVOMAJSKI DOLOMITI, GARDSKO JEZERO IN SAFARI!

Sestavine:

  • legendarni camper VW po vaši izbiri (med nostalgičnimi lepotci lahko izbirate tukaj),
  • kovček z osnovnimi potrebščinami,
  • USB z najljubšo glasbo,
  • vaše najljubše osebe.

Balkan Campers | Foto:

Navodila za pripravo:

Načrtovanje poti in aktivnosti pri izletu čez Dolomite proti Gardskemu jezeru je odvisno od pretekle zime in trenutnega vremena. Ob mili zimi in hitri pomladi na pot lahko vzamemo kopalke in poletna oblačila, če se zima potegne v pomlad, pa lahko razmišljamo celo o zadnji smučarski turi.

1. dan: Tržič-Cortina d'Ampezzo

Ekipa Balkan Campers ima svoja vozila parkirana v Tržiču, ki je na poti proti Dolomitom. Tam avtodom prevzamete in brezplačno parkirate svoje vozilo za ves čas izleta.

Najbolje je, da se na pot odpravite v zgodnjih jutranjih urah, saj prvi dan večino dneva preživite za volanom, ko vas pot vodi od Kranjske Gore in slikovitih mestec Tolmezza, Passa della Mauria do Cortine d'Ampezzo.

Na 270 kilometrov dolgi poti prečkate prelaze, idilične alpske vasice ter uživate v panoramskih pogledih na visoke gore in zelene doline. Alpinistični navdušenci si lahko vzamete odmor in skočite na kakšno krajšo turo, družine pa se lahko osvežite na prelazih ali si privoščite izlet z gondolo na goro Tofane, ki ponuja čudovite razglede na Cortino d'Ampezzo.

Balkan Campers | Foto:

Svoj kotiček pod zvezdami lahko poiščete na brezplačnih postajališčih za avtodome ali pa v katerem od lepo urejenih kampov na poti.

Odlična aplikacija za iskanje brezplačnih postajališč ali avtokampov je PARK4NIGHT.

Čudovit pogled na Dolomite | Foto: Čudovit pogled na Dolomite

2. dan: Cortina d'Ampezzo-Gardsko jezero

Slikoviti razgledi vas bodo vodili prek mesta Trento do Gardskega jezera. Gardsko jezero je ledeniškega nastanka, a ima zaradi lege zelo milo submediteransko podnebje, kjer se mešajo vplivi Jadranskega morja, Alp in samega jezera. Zaradi vetrov je jezero pravi raj za deskanje na vodi.

Balkan Campers | Foto:

Balkan Campers | Foto:

Vredno ogleda je mesto Sirmione na južni strani jezera, ki je izbrana lokacija za ljubitelje starih mestnih trgov, modnih trgovin in wellnessa, družine pa si lahko ogledate trdnjavo in privoščite sladoled z razgledom.

Mesto Sirmione | Foto: Mesto Sirmione

Južna in vzhodna stran jezera sta polno večjih in manjših kampov, lahko pa prenočite tudi na parkirišču zabaviščnih parkov.

3. dan: obisk zabaviščnega parka in pot proti domu

Gardsko jezero omogoča izjemno pisano paleto različnih aktivnosti. Pari se lahko podate na raziskovanje s kolesom, starejši boste uživali v sprehodih ob jezeru, družine pa vzklike navdušenja našle v številnih zabaviščnih parkih v okolici Gardskega jezera.

Za družine z manjšimi otroki je primeren obisk safari parka Parco Natura Viva, kjer z enim od naših kombijev lahko vozite po označenih poteh in skozi okno vozila opazujete živali v okolici. V parku, ki je hkrati zavetišče za ogrožene živali, živi okoli 250 različnih vrst živali, med njimi tudi želve velikanke in levi, ki so za otroke prav posebna atrakcija.

Želve velikanke so zelo miroljubne. | Foto: Želve velikanke so zelo miroljubne.

Družine z večjimi otroki boste uživale v zabaviščnih parkih Gardaland, Movieland park ali Caneva the Aquapark. Za popoln zaključek prvomajske nostalgične avanture priporočamo ogled Verone ali Benetk na poti proti domu.

Balkan Campers | Foto:

Brezplačne vstopnice in presenečenje v hladilniku

Pri podjetju Balkan Campers so se letos odločili, da bodo vsaki družini, ki bo za 1. maj z enim od njihovih avtodomov odpotovala na omenjeno pot, podarili ali eno vstopnico za safari park Parco Natura Viva ali eno vstopnico za Gardaland.

Staršem pa bodo v hladilniku pustili presenečenje!

Uživajte!

OBIŠČITE PROFIL BALKAN CAMPERS NA YOUTUBU

Balkan Campers | Foto:


Ne spreglejte