Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
25. 3. 2018,
11.22

Osveženo pred

6 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,10

Natisni članek

top 10 bazen top destinacije Na dopustu Instagram

Nedelja, 25. 3. 2018, 11.22

6 let, 1 mesec

Bazeni, s katerimi boste zmagali na Instagramu #foto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,10

Ob prvih spomladanskih žarkih smo z mislimi že pri poletju in z njim povezanimi sladkostmi. Za navdih in sanjarjenje smo izbrali deset hotelskih bazenov, ki navdušujejo s svojim dizajnom.

Ste med tistimi, ki se držijo pravila "če na Instagramu nisi ničesar objavil, sploh nisi bil na dopustu"? Potem vam bo zbirka fotogeničnih bazenov z vseh koncev sveta prišla še kako prav.


Laucala Island Hotel, Fidži

Lastnik Red Bulla Dietrich Mateschitz je leta 2003 kupil idilični otoček Laucala, ki spada v arhipelag Fidžija, in tam zgradil ekskluzivno ter peklensko drago letovišče s 25 prestižnimi vilami. Cene nočitev se začnejo pri dobrih štirih tisočakih, za ta denar pa med drugim dobite tudi možnost, da skočite v ta zanimiv bazen s prozornimi stenami. In se v njem seveda fotografirate.


Hôtel du Cap-Eden-Roc, Francija

 

A post shared by BLADE (@flyblade) on

Najbolj glamurozen hotel na francoski rivieri, ki že sama po sebi diši po prestižu, ima tudi primerno spektakularen bazen. Vizionarski lastnik hotela Antoine Sella ga je zgradil že leta 1914, ko so evropski bogataši sredozemsko obalo obiskovali le pozimi, od takrat pa je bazen, ki so ga z dinamitom "izdolbli" v skalnato obalo, dosegel kulten status. Ne nazadnje je Rita Hayworth tukaj spoznala svojega tretjega moža, princa Alija Khana.


AmanGiri, ZDA

Luksuzni hotel sredi puščave v ameriški zvezni državi Utah je poln "instagramabilnih" kotičkov, najbolj pa med njimi izstopa turkizno moder bazen, v katerega sega velika naravna pečina.


The Library, Tajska

 

A post shared by Denizen (@denizenmagazine) on

Krvavo rdeči bazen z razgledom na modrino morja je ena najbolj znanih točk na tajskem otoku Koh Samui. Čeprav je nedvomno zanimiv tudi hotelski kompleks, ki ga obkroža - kot pove ime, so njegova osrednja tema knjige -, je svetovno slavo požela predvsem na videz rdeča voda, ki jo je več popotniških medijev postavilo na prvo mesto najbolj zanimivih hotelskih bazenov.


Belmond Hotel Caruso, Italija

Hotel, ki se vzpenja več kot 300 metrov nad morjem, je popolna lokacija za neskončni bazen, ki je tudi njegov najslavnejši (in najbolj fotografiran) kotiček. Iz njega se razlega spektakularen razgled na znamenito amalfijsko obalo, primerno spektakularne so tudi cene - za dvoposteljno sobo je treba aprila odšteti okoli 600 evrov, avgusta pa tisočaka na noč.


Tierra Atacama, Čile

 

A post shared by BEAUTIFUL HOTELS (@beautifulhotels) on

Nezemeljska pokrajina puščave Atacama, najbolj sušnega območja na Zemlji, je še toliko bolj izredna, če jo občuduješ iz - bazena. Gostje vrhunsko oblikovanega in trajnostno grajenega hotela sredi puščave se lahko tako sproščajo med namakanjem in razgledom na ognjenik Licancabur na čilsko-bolivijski meji. 


The Cambrian, Švica

 

A post shared by Hotels & Resorts (@hotel_motivations) on

Je kaj prijetnejšega kot odprt bazen s toplo vodo sredi zimske pokrajine? Verjetno ne, sploh če iz njega zrete v alpske vrhove, ki obkrožajo znano švicarsko smučarsko središče Adelboden.


Ubud Hanging Gardens, Indonezija

Tako imenovani viseči vrtovi v Ubudu na Baliju se hvalijo, da so "prvi butični hotel s sedmimi zvezdicami". Kakorkoli že, njihov dvonadstropni neskončni bazen je vsekakor ena najbolj priljubljenih fotolokacij za Instagram popotnike.


Grace Hotel Santorini, Grčija

Na grškem otoku Santorini ima neskončne bazene cela množica hotelov, visoke vulkanske pečine tega otoka so kot nalašč zanje. Eden najlepših, če ne kar najlepši, pa je tisti v hotelu verige Grace Hotels, ki visi nad Egejskim morjem in ponuja skorajda neskončen razgled na obzorje.


One&Only Reethi Rah, Maldivi

 

A post shared by Four Travel (@four.travel_uk) on

Kaj ti bo bazen, če si na Maldivih? Res je, ob tamkajšnjih belih peščenih plažah in turkiznem morju redkokdo pomisli na namakanje v bazenu. Zato pa je neskončni bazen v letovišču Reethi Rah toliko bolj priljubljen na fotografijah - vsekakor gre za eno od lokacij, kjer se fotografira vsak zavedni instagramer.

Ne spreglejte