SiolNET. Trendi Odnosi
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Ženske se spozabijo glede zaščite pri spolnem odnosu

3

termometer

Sedem od desetih žensk, ki uživajo samsko življenje, se redno predaja užitkom nezaščitenega spolnega odnosa.

Samske ženske imajo v povprečju enajst spolnih odnosov s štirimi različnimi izbranci. Tretjino žensk premami skušnjava in tako zlahka pozabijo na uporabo zaščite, je razkrila raziskava podjetja DrFox med dva tisoč ženskami. Ne le skušnjava, tudi namišljeno zaupanje in naivnost je tisto, kar botruje k temu, da se prepustijo v nevaren nezaščiten spolni odnos. Med razloge za nezaščiten odnos spadata tudi vinjenost ter mišljenje, da je seks brez kondoma precej boljši kot pa z njim.

Največ nezaščitenih spolnih odnosov med poletjem Raziskava je ugotovila, da ženske med 30. in 40. letom spadajo med najbolj ogroženo skupino glede stopnje ogroženosti za spolno prenosljivimi boleznimi, sledijo pa jim tiste mlajše, stare od 18 do 29 let. Zdravniki opozarjajo na nujnost zaščite še posebej med poletnimi počitnicami, ko se odstotek žensk, ki ne uporablja zaščite, še poveča. Nezaščiten spolni odnos pa seveda prinese tudi večjo možnost za zanositev – študija je ugotovila, da imajo ženske v 40. letih kar dvakrat večjo možnost za zanositev kot mlajše kolegice. Mlajše kolegice so tudi bolj vestne pri jemanju jutranjih tabletk.

Zaščito morata imeti oba Brezskrbnost glede zaščite se povečuje tudi glede na starost – starejše imajo skoraj dvakrat pogosteje nezaščiten spolni odnos. Tretjina žensk meni, da na to vpliva tudi vse boljša ozaveščenost in pogostejše debate o spolno prenosljivih boleznih in njihovih posledicah. Se pa strinjajo prav vse, da bi morala biti ozaveščena prav oba spola ter da izgovor, da mora moški imeti zaščito, ne vzdrži.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin