Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
4. 3. 2011,
9.52

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Petek, 4. 3. 2011, 9.52

8 let

Zakaj lepe mladenke "padajo" na stare bogataše

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Vprašanje za milijon evrov ali praktičen dokaz, da v ljubezni ni meja?

V svetu slavnih niti ni tako nenavadno, toda kolikokrat lahko na ulici vidimo starejšega, precej povprečnega moškega, ki se za roko drži z lepo prsato mladenko? Je to naključje ali dejstvo, ki potrjuje kruto resnico, da se takšne lepotice pravzaprav zaljubijo zgolj v starčevo denarnico? Pa poglejmo. Zakaj se pravzaprav zaljubimo, kaj povzroči iskrico med dvema človekoma? Prvi vtis ob spoznavanju nove osebe je prav gotovo vizualni, kar pomeni, da nas pri človeku najprej pritegne njegova zunanjost. Ljudje smo seveda različni tudi kar zadeva pojmovanje lepote oz. privlačnega. Nekateri znanstveniki dokazujejo, da nas privlačijo tisti pripadniki nasprotnega spola, ki nas nekako spominjajo na naše starše. Drugi po drugi strani ugotavljajo, da nas privlačijo tisti, ki so bolj podobni nam samim. Poleg zunanjosti nas v naslednji fazi pri nasprotnem spolu pritegne tudi tisto, kar se skriva pod samo lupino – njegova osebnost. In tudi pri tem so si številni znanstveniki enotni: privlačijo nas podobne značajske značilnosti, kot jih imajo naši starši. V sami igri zapeljevanja igrajo zelo pomembno vlogo feromoni, hormonom podobne snovi, ki jih izloča naša koža skupaj s številnimi telesnimi vonji iz različnih kožnih žlez. Vonja v ljubezni gotovo ne smemo zanemariti.

Ideal očeta?

Če se nekako naslanjamo na zgoraj naštete teorije, lahko sestavimo teoretični potek zaljubljanja para, ki ga sestavljata zelo premožen moški, ki je že konkretno vkorakal v svoje tretje življenjsko obdobje in ga bomo poimenovali Janez, ter zelo mlada lepotica z manekensko postavo, ki jo poimenujemo Ana. Ana se v Janeza ni zaljubila na prvi pogled, vsaj ne zavedno. Saj starec, ki ima dve vnukinji podobne starosti kot ona sama, ji vsaj vizualno ne predstavlja ideal moškosti. A po nekaj urah pogovora vzpostavita nek poseben stik, Ana ugotovi, da je Janez prav poseben in presenetljivo, moški s sodobnimi pogledi na svet. Ana prehaja v drugo fazo zaljubljanja. Ker pristane na naslednji zmenek z njim, jo poleg karakterja, seveda nezavedno, pritegne tudi njegov vonj – feromoni so svoje delo opravili zelo uspešno. Sledi spogledovanje, strmenje v oči, smehljanje ...

Ne zatiskajmo si oči

Poleg zgoraj omenjenega teoretiziranja pa vseeno v marsikaterih primerih na žalost pretehta denar in moč, ki jo nosi v sebi materialno bogastvo. Marsikateri ženski denar predstavlja neko varnost, pogosto pa se za vsem tem skriva čisti brezčutni pohlep.

Marsikdo ima še vedno pred očmi prizor, ko se je leta 1994 nekdanja playboyeva zajčica Anna Nicole Smith pri svojih 26 letih poročila z 89-letnim mogotcem Howardom Marshallom II, ki ni mogel niti stati več na nogah. Slavnih pari "prenesejo" kar nekaj podobnih primerov, najbolj znani in uspešni v vrsti starih med ženskami zelo priljubljenih bogatašev je Hugh Hefner, ki v svoji vili redno gosti kar nekaj mičnih mladenk, decembra lani pa je celo napovedal poroko s 24-letno seks bombo Crystal Harris. Še bi lahko naštevali, vse od Donalda Trumpa do Flavia Briatoreja.

Če zaključimo Ljubezen je slepa, pravi znan slovenski pregovor, a prevečkrat je tudi zlagana in preračunljiva. Pravila ne obstajajo, kakor tudi ne pravi zaključki. Verjamemo, želimo verjeti, da tovrstne pare vodi predvsem srce, a dokler ne bomo na ulici srečali obubožanega starčka s krasno lepotico, dvom ostaja.

Ne spreglejte