Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
12. 8. 2011,
12.47

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Petek, 12. 8. 2011, 12.47

7 let, 12 mesecev

S hipnozo lahko zdravimo tudi partnerske odnose

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Ko pride do težav v partnerskih odnosih, se nam pogosto zdi, da bi potrebovali čarovnijo, ki bi razrešila naše težave. Zanimalo nas je, ali je morda lahko hipnoza učinkovito orodje za ozdravitev.

Partnerski odnosi so pogosto težki, nemogoči in prepogosto smo precepu, kako naprej. Nesoglasja se kopičijo in pogosto se znajdemo v nekem čustvenem labirintu, iz katerega ne najdemo poti ven. Spoznanje, da v odnosu nekaj ni najbolje, je prvi korak do ozdravitve. Rehabilitacija partnerskih odnosov je možna na različne načine, tudi s pomočjo različnih strokovnjakov in terapij. Tudi hipnoza je lahko ena vrsta terapije, a brez sodelovanja obeh partnerjev, ne pričakujte čudežev. Hipnoterapija lahko pomaga "Hipnoza oziroma hipnoterapija lahko vsekakor pomaga pri težavah, ki lahko nastanejo v partnerskem odnosu. Vsak odnos je poglavje zase, zato je vsaka tovrstna terapija prilagojena posameznemu odnosu in posamezniku, ki je del te zgodbe," nam je razložil hipnoterapevt Grega Gregorc in takoj poudaril, da sta za uspešno zdravljenje potrebna oba partnerja. Po njegovih izkušnjah so namreč predvsem ženske tiste, ki si želijo izboljšati sam partnerski odnos. "Moški so v večini pasivni in se držijo ustaljenih vzorcev obnašanja."

Kakšne težave lahko ozdravite s hipnozo?

"S hipnozo, hipnoterapijo in kombinacijami različnih metod in pristopov smo lahko uspešni pri težavah, ki imajo nek čustveni, fizični in mentalni predznak. Najpogostejše težave so: slaba samopodoba, stres, jeza, kajenje, odvisnosti, strahovi in fobije, prehranjevalne navade ..." nam je o zdravljenju s hipnozo uvodoma povedal Gregorc.

"Pri celi stvari gre za to, da se dvigne osnovna vibracija posameznika na raven, ki je potrebna, da se sama stvar preseže in odpade. Na ta način dovolimo telesu in umu, da naredita spremembo, ki bo za nas optimalna. Terapevt je tu v pomoč in podporo."

Osnova dela v hipnoterapiji je pogovor, na podlagi katerega se hipnoterapevt odloči za najprimernejši način dela. "Vsak človek je poglavje zase, včasih je dovolj en obisk, pa se zadeva lahko že premakne na bolje. Vsekakor pa je iluzorno pričakovati, da lahko nekatere probleme, ki se vlečejo deset let ali več, rešimo v zelo kratkem času, večina ljudi pa pričakuje ravno to."

Posamezniki lahko dosežejo boljše rezultate, če se naučijo samohipnoze. "Več ko sam vlagaš vase, boljši in hitrejši je rezultat. Na ta način se občutek lastne vrednosti in veljave še poveča. Podobno kot pravi stari kitajski pregovor: Daj človeku ribo, nahranil ga boš za en dan. Nauči ga loviti ribe in sit bo vse življenje."

Zdravljenje ljubosumnosti?

A tudi hipnoza ne dela čudežev. Številni bi želeli zdraviti bolestno ljubosumnost pri partnerju ali celo njegovo nagnjenost k varanju , a pot do tja je vse prej kot preprosta. Vsak posameznik je v prvi vrsti odgovoren sam zase in za svoje občutke in odzive, pojasnjuje Gregorc. "Če nekdo želi ostati ljubosumen in je nagnjen k varanju, naj to še naprej počne. Mi ne moremo spremeniti drugih, če ne spremenimo sebe. Vsaka prava sprememba se začne in konča pri nas samih. Mi smo ti, ki se odzivamo na zunanje dogodke in jih doživljamo kot neprijetne in krivične. Ko spremenimo svoj pogled na svet, se spremeni svet okoli nas. Tisti, ki se zaveda svojih napak in si želi spremembe, bo spremembo slej ko prej dosegel. Bistvena pri tem sta naš pogled in zanimanje. Želja, da bi nekoga spremenili, je legitimna. Vse prevečkrat se namreč zgodi, da je spreminjanje drugih naporen proces, ki se največkrat konča neuspešno."

Ne spreglejte