SiolNET. Trendi Nagradne igre
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Nagradna igra: vstopnice za Igre lakote: Upor, 1. del

4

termometer

Nagradna igra je končana. Ste med nagrajenci?

Svetovni fenomen Igre lakote še doliva olja na ogenj s filmom Igre lakote: Upor, 1. del (The Hunger Games - Mockingjay : Part 1), v katerem se Katniss Everdeen (Jennifer Lawrence), potem ko je za vedno dobesedno izničila koncept Iger lakote, znajde v 13. okrožju. Pod vodstvom predsednice Coin (Julianne Moore) in ob nasvetih zaupnih prijateljev se Katniss poda na reševanje Peeta (Josh Hutcherson) in naroda, ki ga je ganila s svojim pogumom.

Težko pričakovani tretji del uspešnega filmskega fenomena, ki je razvnel gledalce po vsem svetu, dosega nove in vznemirljive vrhunce, saj futuristična kronika o Katniss Everdeen prehaja v povsem novo razsežnost. Igre so morda res za vedno ukinjene, toda boj za preživetje se bo še zaostril. Brez pravih možnosti in pred očmi upajočega naroda mora Katniss zbrati pogum, moč in samozavest, da se zoperstavi vsemogočnemu Kapitolu. Pri tem dojame, da nima druge izbire, kot da razpre krila in se identificira s simbolom "oponašoje". Postati mora voditeljica, pa čeprav zgolj zato, da reši Peeta.

Igre lakote: Upor, 1. del se še poglablja v ureditev Panema in podčrtava najsilovitejša čustva zgodbe, saj Katniss in narod čakajo težki časi, ki pa bodo preoblikovali prihodnost... Zgodba se začne s Katniss, ki se po razdejanju jubilejnih iger zbudi v svetu, za katerega sploh ni vedela: v temačnem tajnem okolju domnevno uničenega 13. okrožja. Kmalu izve za grozljivo resničnost: 12. okrožje je zravnano z zemljo, Peeta pa je zajel predsednik Snow in mu pere možgane. Hkrati Katniss opazi, da se iz 13. okrožja v preostali Panem naglo širi upor – in sama se bo znašla v središču drzne zarote, ki naj bi vdrla v Kapitol in zrušila predsednika Snowa.

Film je režiral Francis Lawrence po scenariju, ki sta ga Peter Craig in Danny Strong spisala na podlagi priredbe avtorice serije romanov Igre lakote Suzanne Collins.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin