Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
1. 7. 2014,
14.55

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Torek, 1. 7. 2014, 14.55

8 let

Nagradna igra: Festival ŠVIC

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
V petek, 11. julija se začne največji festival na Dolenjskem - Festival ŠVIC. Dvodnevni festival, ki slovi po bogatem programu in raznolikih aktivnostih, se bo letos odvil že dvanajstič.

Najbolj zagnani bodo lahko na prizorišču, ki se nahaja blizu Čateža pri Trebnjem, že ob 14. uri našli najljubši predel za šotor. Festival, ki se nahaja znotraj neokrnjene narave, bo nudil pet različnih šotorišč, ki bodo zagotavljala prostor za šotorjenje v senci.

Da podnevi ne bo dolgčas, organizatorji pripravljajo zanimive aktivnosti za vse okuse. Obiskovalci se bodo lahko ohladili v bazenu, igrali družabne igre, si izposodili zabavne rekvizite, se preizkusili v košarki in ročnem nogometu.

V soboto bo obiskovalce pred zajtrkom predramila skupina PIČ z budnico, sledi predstavitev tajskega boksa in ragbija. Poleg tradicionalnega turnirja v nogometu in bodypaintinga pa se bodo lahko uredili tudi pri ŠVIC frizerju. Na delavnici Rešujemo življenja bodo zdravstveni strokovnjaki predstavili osnovne prijeme oživljanja in uporabe defibrilatorja. Tudi letos ne bo manjkal spust po slip'n'slidu, turnir v odbojki na mivki ter tradicionalne igre med študentskimi klubi. V večernih urah pa bodo ušesa razvajale trenutno najboljše domače in tuje glasbene skupine. V petek se bodo zvrstili dolenjski punk-rokovci Panic Stricken, Stara Šula, D'Neeb in odštekani Zgrešeni primeri. Za njimi se bo z Malimi bogovi na odru prikazal Vlado Kreslin, za njim nam bo večer popestrila še hrvaška punk skupina Hladno pivo ter stari ŠVIC-ovi mački Mi2. Prvo festivalsko noč pa bo zaključila skupina Kingston.

Uvod v sobotni večerni program bodo pripravili Jacksoni, nadaljevali ga bodo Anavrin, novomeško Društvo mrtvih pesnikov, kot novost nas bo letos na odru ogrevala srbska skupina S.A.R.S. Nato bodo oder zasedli že dobro znani Tabujevci. Za rockerski zaključek 12. Festivala ŠVIC pa bosta poskrbeli skupini Elvis Jackson ter Zablujena generacija.

Ne spreglejte